NexT: cea de-a 7-a ediție

Cea de-a 7-a ediție a Festivalului Internațional de Film NexT are loc în perioada 10-14 aprilie 2013.

Proiecțiile și seminariile NexT se vor desfășura în locațiile partenere: Cinema Studio, Cinema Corso, Cinema Patria și Cărturești Verona. Anul acesta, o serie de proiecții de filme vor avea loc și în țară: la Iași, Cluj și Brașov.

Ca în fiecare an, agenda NexT va cuprinde programul de Competiție și secțiunile deja tradiționale ale festivalului: Semaine internationale de la critique (secțiune paralelă a Festivalului de Film de la Cannes), Short Matters! (scurtmetrajele nominalizate la Premiile Academiei Europene de Film în anul precedent), Oscars Night (scurtmetrajele de ficțiune nominalizate la Premiile Academiei Americane de Film în anul în curs), Festival Friends / Prietenii Festivalului (program prezentat de HBO), NexT Generation și Cristi & Otto (programul dedicat filmelor realizate de regizorul Cristian Nemescu și sound-designer-ul Andrei Toncu). Nu va lipsi nici programul NexT Kids, cu o selecție de filme și activități dedicate celor mici. Acestor secțiuni li se adaugă programele speciale de anul acesta – Comedy Night și Focus: Aubagne.

Anul acesta, NexT va ajunge simultan și în trei orașe din țară – Iași, Cluj și Brașov – unde va prezenta proiecții cu programul de suflet al Festivalului – Cristi & Otto. Filmele realizate de Cristian Nemescu și Andrei Toncu, în memoria cărora a luat naștere Festivalul de Film NexT, vor putea fi văzute pe 10, 11 și 12 aprilie la Brasov, iar în Cluj și în Iași, pe 10 aprilie.

Fiecare dintre zilele de festival se încheie cu petreceri în Panic! Club, unde accesul este liber (miercuri, 10 aprilie și joi, 11 aprilie) sau se face pe bază de bilet Oscars Night sau invitație (vineri, 12 aprilie și respectiv sâmbătă, 13 aprilie).

Programul complet al Festivalului Internațional de Film NexT poate fi consultat aici. Biletele și abonamentele pentru proiecțiile Festivalului de Film NexT pot fi achiziționate online de pe www.eventbook.ro şi de la Libraria engleza Anthony Frost, iar în timpul Festivalului, şi de la casele de bilete ale cinematografelor Studio, Corso şi Patria.

Festivalul Intenaţional de Film NexT este un eveniment organizat de Societatea Culturală NexT. Festivalul Internaţional de Film NexT se desfăşoară sub Înaltul Patronaj al Principesei Moștenitoare a Romaniei. Activităţile Societăţii Culturale NexT se încadrează în “Viziunea pe 30 de ani pentru România” a Casei Regale. Cu sprijinul: Centrului Naţional al Cinematografiei şi Uniunii Cineaştilor din România. Sponsori : JTI, HBO, Farmaciile Catena.

WebCultura

Recomandări

Adaugă comentariu