Premiera: “Intalnirile JTI” si la Sibiu, Cluj Napoca, Timisoara

Pentru prima data “Intalnirile JTI” vor avea loc nu doar in Bucuresti, ci si in alte orase din tara.

Invitatii acestei editii speciale a ”Intalnirilor” sunt celebrul coregraf Gigi Caciuleanu si Compania Nationala de Balet din Chile, El Banch, care vor sustine spectacolul Noche Bach, pe muzica lui Johann Sebastian Bach.

Spectacolele vor avea loc pe 4 şi 5 septembrie in Bucuresti, la Sala Mare a Teatrului National “I. L. Caragiale”, pe 7 septembrie la Sibiu, pe 9 septembrie la Cluj Napoca si pe 11 septembrie la Timisoara.

Este pentru a treia oara cand “Intalnirile JTI” se desfăsoară sub egida prestigiosului Festival International “George Enescu”. Ca în fiecare an, “Intalnirile JTI”, eveniment devenit un reper pentru viata culturala din Romania, va fi organizat de Fundatia “Art Production”.

“Intalnirile JTI” continuă traditia de 12 ani, de a aduce in Romania cele mai mari personalitati ale lumii dansului. Primul invitat al ”Intalnirilor”, in anul 2000, a fost Bejart Ballet. Au urmat Compania Nacional De Danza, Cullberg Ballet, Joaquin Cortes, Alvin Ailey American Dance Theatre, Tango Pasion, Les Ballets de Monte-Carlo, Sylvie Guillem si Russell Maliphant. Dirijorul Seiji Ozawa, Filarmonica “George Enescu”, pianistii Dmitri Alexeev si Valentin Gheorghiu au fost, de asemenea, oaspeti ai “Intalnirilor”.

Cartea de vizita a lui Gigi Caciuleanu este impresionanta. Marele coregraf si dansator este un cosmopolit prin definitie. Nascut in Romania, absolvent al Scolii Nationale Superioare de Coregrafie din Bucuresti, si-a slefuit talentul la marea scoală de balet a Teatrului Balsoi din Moscov. In 1973, Gigi Caciuleanu s-a stabilit la Paris. A fost solistul baletului Operei Romane, dar a explorat concomitent si abisul dansului experimental, cautand permanent noi cai de exprimare in arta coregrafica.

Baletul National Chilian, fondat in 1945, este cea mai veche şi cea mai importantă companie profesionista de dans contemporan din Chile. Marturie stau numeroasele distinctii primite de-a lungul timpului.

Va asteptam  la “Intalnirile JTI”! In Bucuresti, Sibiu, Cluj si Timisoara!

WebCultura

Recomandări

Adaugă comentariu