Intalnirile JTI 2011: Noche Bach la Teatrul National

Pe 4 si 5 septembrie, la Sala Mare a Teatrului National „I. L. Caragiale”, iubitorii dansului se vor intalni cu celebrul coregraf roman Gigi Caciuleanu si Baletul National Chilian, care va sustine spectacolul Noche Bach.

Spectacolul Noche Bach, pe muzica lui Johann Sebastian Bach si in coregrafia lui Gigi Caciuleanu, este format din doua parti, Consiertos si Cantico.

Gigi Caciuleanu s-a nascut in Romania, a absolvit Scoala Nationala Superioara de Coregrafie din Bucuresti si si-a slefuit talentul la scoala de balet a Teatrului Balsoi. A fost solistul baletului Operei Romane, dar a explorat si dansul experimental, cautand permanent noi cai de exprimare in arta coregrafica, alaturi de Miriam Raducanu. A preluat conducerea Baletului National Chilian „El Banch” in anul 2001.

Baletul National Chilian, fondat pe 15 august 1945, face parte din Centrul de Extensiune Artistica si Culturala (CEAC), din cadrul Universitatii din Chile. Este cea mai veche si cea mai importanta companie profesionista de dans contemporan din tara si a primit, de-a lungul timpului, numeroase premii.

Intalnirile JTI, eveniment ajuns la cea de-a XII-a editie si organizat de catre Japan Tobacco International Romania, se va desfasura si in acest an in cadrul Festivalului si Concursului International George Enescu.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu