Prima medalie de aur pentru România la Jocurile Olimpice

Alin Moldoveanu a câștigat prima medalie de aur pentru România la Jocurile Olimpice de la Londra, impunându-se în proba de pușcă aer comprimat 10 m din cadrul competiției de tir.

Alin l-a învins pe campionul mondial, italianul Niccolo Campriani (701.5 puncte), locul trei revenind indianului Narang Gagan (701.1 puncte). În calificări,  Alin Moldoveanu a egalat, cu 599 de puncte, recordul olimpic stabilit în anul 2004, la Atena, de chinezul Zhu Qinan.

“N-am omorât în viața mea nici măcar o vrabie, noi suntem paşnici, tragem doar în cartoane. Nu am ştiut până la ultima tragere rezultatul. Am văzut că am luat aurul abia după ultimul foc, când m-am uitat pe tabelă. M-am izolat de exterior şi mi-am văzut de treabă. Cred că am slăbit 2-3 kg. A avut o greşeală mică, speram să fiu în primii trei”, a declarat Alin Moldoveanu imediat după cucerirea primei medalii de aur pentru România la Jocurile Olimpice 2012.

(foto: london2012.com)

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu