Premiera absoluta: actorii Nationalului vor dansa in “Carmina Burana”

Pe 17 februarie, ora 19.00, la Teatrul National din Targu Mures, coregraful  Gigi Caciuleanu va pune in scena “Carmina Burana”, un spectacol unic in istoria institutiei teatrale.

“Voi pune in scena un spectacol de teatru coregrafic care este exact inversul teatrului dans. Daca teatrul dans, cel care e foarte cunoscut, inseamna actorie facuta cu dansatori, eu procedez invers. Fac dans cu actori“, declara Gigi Caciuleanu. Coregraful nu este la prima incercare de acest tip: “Inca de la primii pasi mi-a fost dat sa lucrez cu actori. In scoala fiind, Liviu Ciulei m-a angajat sa realizez miscarea scenica la “Leonce si Lena” cu Irina Petrescu si Ion Caramitru in rolurile principale”.

Spectacolul va implica 37 de actori ai celor doua trupe ale teatrului, romana si maghiara, dar si studenti ai Universitatii de Arta Teatrala din Targu Mures. In acest moment, repetitiile se desfasoara intr-un ritm extrem de intens.

Ce inseamna pentru celebrul coregraf de origine romana acest proiect unic in Targu Mures? “Sunt fericit sa lucrez cu un grup de actori pe care-i pot numi  ingeri diabolici sau draci ingeresti. Adica reale si stufoase talente. O reintalnire cu extraordinara Monica Ristea. Intr-o scenografie a inspiratei Alina Herescu. Oameni deosebit de interesanti. Si in acelasi timp interesati de a lucra cu mine «altfel» si pe un «altfel» de sistem decat cel cu care erau obisnuiti, un sistem care chiar daca mi-este propriu il redescopar si eu la fiecare pas. Si il cizelez.  Am aici si un cuplu de dansatori talentati din care, ca si din actori, incerc sa scot (iertata sa-mi fie expresia, dar nu cunosc una mai buna!)  tot «untul»: Atila Bordas si Cristina Iusan”, a adaugat Gigi Caciuleanu.

Gigi Caciuleanu este directorul Baletului National din Chile si lucreaza cu precadere in Franta, Italia, Germania si Japonia. Este absolvent al Scolii Nationale Superioare de Coregrafie din Bucuresti si de asemenea s-a perfectionat la marea Scoala de Balet a Teatrului Balsoi din Moscova. A fost solistul baletului Operei Romane, dar a explorat in acelasi timp si dansul experimental.

Biletele pentru spectacol au fost puse in vanzare la Agentia de Bilete a Palatului Culturii din Targu Mures sau online pe biletmaster.ro.

WebCultura

Recomandări

Adaugă comentariu