Portrete din praf de pusca

Portrete realizate prin detonarea controlată a prafului de pușcă. O instalație artistică și, mai ales, un mesaj.

Între 27 august și 13 noiembrie are loc în Doneț, Ucraina, expoziția artistului american Cai Guo-Qiang1040M Underground 1040M. O expoziție inspirată de experienţa artistului din minele de cărbune şi de sare din Ucraina, unde acesta a însoțit minerii la 1040 de metri sub nivelul solului.

Portretele expuse au fost create cu ajutorul unor artiști locali. Apoi, în fața audienței, Cai Guo-Qiang a detonat controlat diverse cantități de praf de puşcă, finalizând lucrările. Priviți.

În final, lucrările au fost montate pe cadre identice cu acelea folosite pentru a susține portretele de propagandă ale foștilor liderilor sovietici.

“Expoziţia relevă o nouă dimensiune a artei contemporane: prin valorificarea deşeurilor, putem pune în practică “idealul socialist” artei pentru oameni și al integrării artei în viaţă.”

Webcultura are nevoie de susținerea ta. Ne poți sprijini prin intermediul unui abonament lunar

sau prin intermediul unei donații.

Mulțumim.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu