Portrete din praf de pusca

Portrete realizate prin detonarea controlată a prafului de pușcă. O instalație artistică și, mai ales, un mesaj.

Între 27 august și 13 noiembrie are loc în Doneț, Ucraina, expoziția artistului american Cai Guo-Qiang1040M Underground 1040M. O expoziție inspirată de experienţa artistului din minele de cărbune şi de sare din Ucraina, unde acesta a însoțit minerii la 1040 de metri sub nivelul solului.

Portretele expuse au fost create cu ajutorul unor artiști locali. Apoi, în fața audienței, Cai Guo-Qiang a detonat controlat diverse cantități de praf de puşcă, finalizând lucrările. Priviți.

În final, lucrările au fost montate pe cadre identice cu acelea folosite pentru a susține portretele de propagandă ale foștilor liderilor sovietici.

“Expoziţia relevă o nouă dimensiune a artei contemporane: prin valorificarea deşeurilor, putem pune în practică “idealul socialist” artei pentru oameni și al integrării artei în viaţă.”

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu