Peter O‘Toole, premiat la festivalul Comedy Cluj

Peter-O-ToolePremiul de excelență, “in memoriam”, pentru întreaga carieră a fost conferit actorului Peter O‘Toole, în cadrul Galei de închidere a festivalului de film Comedy Cluj, din 24 octombrie. Premiul a fost înmânat de JTI fiicei actorului, Kate O‘Toole.

“La mulți ani Comedy Cluj, la aniversarea a șapte ani! Șapte ani de acasă, vârsta la care copilul, format și educat, poate să iasă în lume. Însă Comedy e, se pare, un copil precoce, care nu doar că a iesit demult în lume, dar este deja cunoscut și recunoscut. De șapte ani, JTI oferă premiul de excelență la Gala Festivalului. Până acum, ne-am întâlnit pe această scenă cu actori și regizori români legendari. În acest an, premiul de excelență este unul deosebit și se acordă, pentru întreaga carieră, unui actor intrat în universalitate: Peter O‘Toole.

premiu-GildaSunt convinsă că și de acum încolo Festivalul va continua să crească, pentru că îi cunosc foarte bine pe organizatori și știu că, pentru ei, visurile viitorului sunt mai importante și mai interesante decât istoriile trecutului”, a declarat Gilda Lazăr, Director Corporate Affairs & Communications, JTI Romania, Moldova și Bulgaria.

În momentul decernării premiului, directorul JTI nu a putut să nu observe ochii lui Kate O‘Toole, ochii inconfundabili ai protagonistului din Lawrence al Arabiei, Omul din La Mancha sau Ultimul împărat.

“Actriţa a salutat publicul în limba română şi a precizat că nu este prima oară când ridică un premiu pentru tatăl ei, dar este prima oară când o face după moartea acestuia, iar acest lucru o emoţionează cu atât mai mult”, a subliniat Horatiu Dan, directorul Festivalului Comedy Cluj.

Cea de-a VII-a ediție a celui mai important eveniment cinematografic al toamnei din Transilvania, Festivalul Internațional de Film Comedy Cluj, a prezentat publicului aproape 200 de filme provenite din toate zonele globului – Europa, Statele Unite, până în Malaezia și Africa de Sud- din dorința organizatorilor de a face cunoscute publicului forme de umor cât mai diverse și mai specifice diferitelor culturi. Această ediție a fost una specială și pentru că a dat startul deschiderii festivalului către teatru, invitând o serie de companii și actori din tânăra generație.

JTI este unul dintre cei mai importanți susținători ai evenimentelor culturale din România. Compania este partener al Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, al turneelor muzicale naționale Duelul Viorilor, Pianul călător și Flautul de Aur, precum și al Gigi Căciuleanu Romania Dance Company. De asemenea, JTI organizează de 16 ani Întâlnirile JTI, eveniment devenit un reper de tradiție pentru iubitorii dansului contemporan din România.

WebCultura

Recomandări

Adaugă comentariu