Amintiri înCHIPuite

Puteți susține WebCultura, cu ce sumă doriți, prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!

Centrul cultural ISART vă învită la o întâlnire cu artistul vizual Radu Igazsag, înn cadrul evenimentului “Amintiri înCHIPuite”.

În cadrul evenimentului “Amintiri înCHIPuite” – care va avea loc marți, 27 octombrie, ora 19:00, în incinta Centrului cultural ISART (Strada Profesor Ion Bogdan Nr. 2A, București)  – Radu Igazsag va prezenta o serie de lucrări și de filme de autor.

Radu-IgazsagAbsolvent al Facultăţii de Arte Plastice din Cluj, Radu Igazsag a devenit o figură proemeninentă a “generaţiei ‘80”, diversificând spectaculos temele şi tehnicile filmului de animaţie din România. A debutat alături de colegii săi de generaţie Zeno Bogdănescu şi Olimpiu Bandalac cu filmul Caligrafie (1982) şi a cucerit recunoaşterea internaţională graţie premiului obţinut în 1985 la prestigiosul festival de la Hiroshima, pentru Fotografii de familie (1983). Următorul său film, Tocirea (1985), traducere în imagini a poemului omonim de Nichita Stănescu, a fost interzis, fiind prezentat publicului abia în 1990. Radu Igazsag a mai realizat, împreună cu Zeno Bogdănescu, un serial de educaţie muzicală, Universul muzicii. În anii ’90 a regizat relativ puţine filme, precum Nuca şi zidul, La o barieră şi Boborul (2004), originală adaptare a schiţei lui Caragiale, realizată în tehnici mixte. Din 1995, Radu Igazsag desfăşoară şi o remarcabilă activitate didactică, numărând deja câteva promoţii de studenţi şi masteranzi ai UNATC, pe care le-a iniţiat în secretele animaţiei.

Centrul cultural ISART oferă, pe lângă evenimente culturale destinate iubitorilor de frumos, o varietate largă de cursuri în domeniul artelor plastice, predate de profesori de la Facultatea de Arte București și Liceul de Arte Plastice “Nicolae Tonitza” București. Cursurile sunt însoțite de proiecții de artă și incursiuni în istoria artei. Toate materialele necesare desfășurării cursurilor sunt asigurate de ISART.

WebCultura

Recomandări

Adaugă comentariu