Emoții wireless

Și iată cum începi să nu mă mai cunoști.

Începi să ne lași pradă unor noi mecanisme, care ne sunt familiare acum, pe care le folosim, care ne stăpânesc, dar nu ne cunosc. Ne mulăm unor instincte ce nu ne aparțin – reflexe stranii ce ne construiesc cu grijă viitorul social. Aș spune emoții wireless, dacă-mi permiteți să îndrăznesc.

Noi suntem generația care a ajuns să-și transmită esențele zilnice prin intermediul a ceva ce urmează a fi stocat. Datele noastre emoționale ajung cu totul altceva decât au fost menite, ajung rânduri scrise pe un ecran pe care îl considerăm zona noastră de confort. Nu generalizez decât în măsura a ceea ce mă înconjoară. Nu cataloghez ca fiind trist și nici nu prevăd vreun viitor sumbru. Pur și simplu este ceea ce ne reprezintă, iar fiecare speță a dezvoltării noastre sociale ne clădește pentru acest moment.

Comunicăm din ce în ce mai des, dar din ce în ce mai “puțin”. Gândim învechit și de aceea criticăm, ar putea reproșa o colega de vârsta mea. Înconjurați de virtual, nici nu mai știm care ne este realitatea… De foarte multe ori, rândurile nu își doresc să ne reprezinte, se plasează contra sinelui, adesea atacă. Iar chipurile rămân luminate de albastrul ecranului înșelător… De alte ori – la fel de multe-, mesajul ajunge cu un plus de viață, cu o aglomerare de zâmbete spontane ce se întind pe parcursul orelor, jucându-se cu memoria…

În speranța de a nu deveni automatizați până la clipa finală, nu ne rămâne decât să ne conștientizăm limitele. Și, în afară oricărei analize sociologice, să ne ghidăm comportamentul măcar spre o mulțumire de sine.

Ieși la o cafea și dezleagă firele imaginare, eliberează gândurile închistate în aparatele modernității. Ieși din ceea ce ai impresia că ai creat în jurul tău și trăiește momentul potrivit. Și învață să apreciezi clișeele atunci când se impune. Ai putea avea surprize. Și ai putea simți că trăiești. Altfel.

Emotii-wireless

Ina Călin

Ina Călin Facebook | De același autor

Suflet la 20 de ani. Sau cumulul trădarilor de ieri şi speranţelor de maine. Găsita in lupta pentru tot ce hrăneşte gândul bun.

Recomandări

Adaugă comentariu