Onorabilul domn Vincent

Recunoașteți cumva personajul din fotografie?

Iată și câteva indicii: se numește și Vincent și Willem, s-a născut în Olanda, iar fotografia îl reprezintă la vârsta de 36 de ani. Altceva? Ah, da: îi plac foarte mult culorile extrem de vii și emoțiile puternice (și, fie vorba între noi, nu are chiar cel mai stabil psihic din câte s-ar putea imagina). În cazul în care vă pare deja cunoscut, dar încă nu știți de unde să-l luați, iată o altă imagine de a sa. De data aceasta mult mai cunoscută.

Da, chiar așa, este vorba de Vincent Willem Van Gogh (30 martie 1853 – 29 iulie 1890). Iar fotografia de la începutul acestei ghicitori a fost obținută prin prelucrarea grafică a celebrului autoportret pe care marele pictor olandez și l-a făcut în septembrie 1889, cu doar un an înainte de a se sinucide.

O ispravă grafică realizată de Tadao Cern, un artist lituanian care a renunțat la arhitectură pentru a se dedica fotografiei.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu