Onorabilul domn Vincent

Webcultura are nevoie de susținerea ta. Ne poți sprijini prin intermediul unui abonament lunar

sau prin intermediul unei donații.

Mulțumim.

Recunoașteți cumva personajul din fotografie?

Iată și câteva indicii: se numește și Vincent și Willem, s-a născut în Olanda, iar fotografia îl reprezintă la vârsta de 36 de ani. Altceva? Ah, da: îi plac foarte mult culorile extrem de vii și emoțiile puternice (și, fie vorba între noi, nu are chiar cel mai stabil psihic din câte s-ar putea imagina). În cazul în care vă pare deja cunoscut, dar încă nu știți de unde să-l luați, iată o altă imagine de a sa. De data aceasta mult mai cunoscută.

Da, chiar așa, este vorba de Vincent Willem Van Gogh (30 martie 1853 – 29 iulie 1890). Iar fotografia de la începutul acestei ghicitori a fost obținută prin prelucrarea grafică a celebrului autoportret pe care marele pictor olandez și l-a făcut în septembrie 1889, cu doar un an înainte de a se sinucide.

O ispravă grafică realizată de Tadao Cern, un artist lituanian care a renunțat la arhitectură pentru a se dedica fotografiei.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu