Limbajul feminin actual

În mâinile femeii se află viitorul oricărei societăţi…

Plecând de la premisa că femeia perfectă este femeia pe care o iubeşti, voi încerca să îndrept atenţia cititorului către o dimensiune ontologică nu tocmai fericită a naturii feminine post-moderne. Nu vreau să las senzaţia unei paraponiseli agasante şi nici să stârnesc ilarităţi amare.

Sufletul feminin care defilează zilnic pe străzile metropolei bucureştene şi nu numai, îşi manifestă o atitudine ameţitoare şi dizgraţios neglijentă faţă de orice tip de nobleţe sau rafinament specific feminin. Vestimentaţia dezirabilă, comportamentul retrograd şi ostil, derapajele lingvistice precum şi expresile degradante, alcătuiesc spectacolul de fiecare zi.

Există, bineînţeles, nenumărate excepţii. Dar marea masă alcătuită din adolescente de diferite vârste ce umplu băncile liceelor şi universităţilor bucureştene, abuzează, desfigurează şi batjocoresc actul însuşi al vorbirii, abrutizând constant limba maternă.

Hiba fundamentală o constituie de altfel atât comportamentul animalic precum şi grobianismul visceral şi exasperant. Atitudinea violentă, ignară şi josnică, regăsită în rândul femininelor autohtone, a devenit o banalitate. Concupiscenţa purtată ca panaş, obscenitatea dezgustătoare şi tendinţa uluitoare afişată dezinhibat a feminităţii contemporane către frivolitate, va conduce societatea spre o alienare mentală fără precedent. Transformarea femeii într-un simplu element destinat doar spre consum este cauzată, în special, de această decădere catastrofală din punct de vedere intelectual şi moral a naturii feminine.

Unde va duce această situaţie? Către ce se îndreaptă societatea românescă? Răspunsurile acestor întrebări rămân deocamdată un mister. Doar un miracol ar mai putea sabota penuria. Penumbrele existenţiale devin din ce în ce mai sumbre. Încremenirea în incultură, vulgaritate, lăcomie, ură, barbarism, ignoranţă, tupeu, imoralitate, degradare şi mitocănie se va concretiza într-o substanţă letală ce va anihila progresul naţiunii.

Insomnia răutăţii, tupeul ubicuu şi exasperant mă indispune grav de câte ori le observ împodobind ambientul cotidian.

Epidemia prostiei nu ezită să atingă cu brutalitate nici eternul feminin, ce cade victimă, adeseori, lăsând în urmă exemple halucinatorii ce eşuează mai ales în spaţiul monden şi politic, servind drept modele firilor slab dotate şi necultivate.

Aceste specimene ce au eşuat lamentabil în noroiul existenţei ne sunt servite zilnic cu o deosebită acribie de către mass-media românească ce şi-a propus distrugerea sistematică şi discretă a patrimoniului spiritual şi intelectual al poporului român.

Deriva galopantă a valorilor esenţiale ar trebui întreruptă. Tânăra generaţie trebuie ajutată să se reorienteze către valorile perene autentice. Spiritul feminin va trebui să-şi regăsească demnitatea, nobleţea şi frumuseţea caracteristică.

Femeia simbolizează sublimul, puritatea, gingăşia, lumina şi bucuria; prin sufletul feminin dobândim frumuseţea şi farmecul vieţii; iar dacă mai există bunătate şi blândeţe pe lume… acestea îşi au sălaşul în inima femeii. În mâinile femeii se află viitorul oricărei societăţi; însăşi mizeria ratării nu este decât o formă a pierderii legăturii interioare cu ea.

În momentul în care femeia şi-a pierdut calităţile fiinţiale primordiale, lumea se va prăbuşi în mizerie.

evolutie

Marius Baltă

Marius Baltă Facebook | De același autor

Sunt un simplu vânător în marile păduri ale cunoașterii.

Recomandări

5 comentarii

 1. Ionel

  In egala masura si barbatii sunt partasi la decadenta societatii si pervetirea femeii in defavoarea valorilor feminin-umane. Este adevarat insa, ca sta in puterea femeii de a schimba ceva in situatia ei, in felul in care este perceputa in cadrul societatii si chiar de transforma societatea intr-una mai buna.Femeilor, fie ca percepeti sau nu puterea pe care o detineti, folositi-o cu cap, in folosul vostru si al copiilor vostri!

 2. protos

  Este “compostament animalic” si ai mai gresit cateva cuvinte.

 3. O femeie

  Din start, adolescente nu inseamna femei. Din pacate, adolescentele de azi vor fi femeile de maine. De multe ori m-am intrebat si eu, vazand aceste tinere pe strada, metrou, etc, daca au si ele mame, daca le vad iesind pe usa sau daca le pasa cumva de copilele lor. Eu am o fetita de 5 ani si sper cu toata nadejdea sa nu cada in mocirla pe care le-o serveste societatea si prezentul drept “cool si marfa”.

 4. Bibi

  Cam prea pretențioasa lectura, deși sunt de acord în mare parte cu cele spuse. Nu cred totuși ca a existat vreo era în care sa nu se plângă cineva de decăderea morala și bla bla nu mai e ca alta data. O sa explodeze și mămăliga asta și se umfla alta. 🙂 Masele sunt mase, intelectualii n-au fost niciodată ăi mulți.

 5. Carmen

  Înțeleg frustrarea celui care a scris acest articol …dar greșește prin generalizare. Generalizările sunt periculoase întotdeauna. Exemplul părinților, darea de sens, și expunerea la frumos, arta, umanitate dedicata binelui și decentului în viata pot ajuta. E nevoie de putina îndrumare facuta devreme …dar prea multi părinți poate sunt prea ocupați cu serviciul, cu împlinirea profesionala (și eu generalizez acum…știu) …….lăsând copiii sa se crească singuri…sau cu colegi de generație periculoși. ..si apoi lamentările sunt tardive. Cred cu tărie ca ceea ce trebuie cultivat acum în România este dragostea de carte care exista odată ..si care a dus la crearea de mame bune ulterior cu preponderenta…cu fiice asemenea …indiferent de tara sau continentul unde au crescut. Hai sa spunem cu Anna Frank, “In spite of everything, people are still good at heart” …votez pentru umanitate și speranța …dar și mai multa grija parinteasca
  și educație.

Adaugă comentariu