Oamenii se pot trezi unii pe alții

Informația circulă, indiferent că ea oglindește realitatea, adevărul sau își oglindește greutatea (și aici mă refer la importanța acesteia), iar oamenii tind să o creadă, să o acceseze, și chiar să o transmită mai departe. În tot acest flux, e bine să nu uităm de înțelepciunea populară care are dreptate când afirmă că: Nu tot ce zboară se mănâncă, așa cum nu tot ce se scrie sau se spune, este adevărat.

Informația este resursa care poate face lumină sau întuneric în mintea celui care o primește. În zilele noastre, informația circulă cu o viteză atât de mare încât te trezești purtat pe aripi de vânt prin lume.

Îți este servita la toate mesele: principale cât și ca gustare. Când ești obosit, plictisit tot ce trebuie sa faci e doar să deschizi telefonul, tableta, televizorul, ca de restul se ocupa ea. Care e scopul ei, până la urmă? Acela de a informa, de a fi la zi cu tot ce se întâmplă in jurul tău, de la nivel micro până la cel macro?

Ți-ai pus vreodată întrebarea: Mă vrea, pe mine, cineva bine informat sau în spatele unor informații se ascund și alte interese adiacente cunoașterii? Poate vei zice, care ar fi acele alte interese? Manipularea, îndobitocirea, frica, instabilitatea, dezinformare, ura, învățarea acceptarii unor situații de neacceptat, spre exemplu.

Când fiecare trăiește in lumea lui, când fiecare vorbește despre alte lucruri decât despre el, tot ce se dorește e adunarea lor într-un loc de unde să le fie furnizate aceleași informații. Iar cel mai la îndemâna, e mediul online. O dată conectați, lentila realității virtuale ne proiectează într-o lume ce se editează și reeditează cu un simplu click. Schimbă culori, efecte, stări, cu mult peste posibilitatea omului de a le selecta, înțelege și înlătura.

Lumea din prea multă sete de cunoaștere, se pierde pe drumul către ea. Dar cunoașterea noastră trebuie să înceapă cu noi ( la ce te ajută să-i cunoști pe alții, altele când nu te cunoști pe tine), și nu mă refer la anatomia omului, a universului, ci la a descoperi resursele tale interioare, de a pași în biblioteca ta unde zac informațiile cele mai de preț, de-ați înțelege fricile, de a te accepta și a descoperi izvorul iubirii ce zace în tine.

Dacă vrei sa cauți o informație, caută-o nu în informațiile de masă, ci abate-te de la drumul ce ți se așterne în formație. Ce cauți nu întotdeauna se găsește ușor și nu neapărat pe drumul construit și semnalizat de către alții.

Oamenii se pot trezi unii pe alții. Tot ce trebuie să facă este să existe dorință în direcția ei. Să punem sau să schimbăm becuri pe drumul către noi, pentru ca lumina să fie cea care să ne ghideze în lumea în care trăim împreună.

Anca Horj

Anca Horj De același autor

Când gândurile se transformă în cuvinte se nasc emoții.

Recomandări

Adaugă comentariu