O romanca reinventeaza Parisul

Proiectul unei arhitecte din România stârnește valuri peste Sena.

Datorită podului imaginat peste Sena în cadrul competiției internaţionale de proiecte arhitecturale Archtriumph, numele arhitectei Irina Cristea este astăzi pe buzele tuturor pasionaților de urbanism. Și acesta pentru că proiectul Irinei propune o abordare neașteptate și total diferită: un pod gonflabil, care să îmbine utilitatea și pofta de joacă, oferind o cu totul altă perspectivă arhitecturală.

Proiectul Irinei Cristea nu va putea fi nu va putea fi transpus în realitate (din motive ce țin de siguranța construcției), însă includerea unor elemente ce țin de pofta de joacă în cadrul unor structuri arhitecurale clasice a fost primită cu foarte multă căldură de către specialiștii în domeniu.

În vârstă de 46 de ani, Irina Cristea este absolventă a Institutului de Arhitectură Ion Mincu din Bucureşti. În anul 2001 a fondat, împreună cu arhitectul francez Grégoire Zündel, atelierul de arhitectură Zündel Cristea.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu