O legenda intr-o bijuterie

Ce-aţi spune dacă aţi primi o bijuterie care se mişcă şi pe care trebuie să o hrăniţi?

Nu este vorba de un chihuahua drăgălaş, ci despre un gândăcel decorat cu pietre preţioase, după buget. Broşele maquech sunt bijuteriile sofisticate ale momentului! Povestea lor însă, este mult mai veche.

Legenda mexicană spune că o preafrumoasă prinţesă mayaşă, Cuzán s-a îndrăgostit de un tânăr din popor, Chalpol. Cum prinţesa fusese promisă unui prinţ mayaş, tatăl tinerei a poruncit uciderea lui Chalpol. Tânăra prinţesă a trebuit astfel să se conformeze dorinţei tatălui său şi să se mărite cu prinţul Halach.

În ziua nunţii, vrăjitorul palatului i-a adus tinerei mirese un dar deosebit: un gândacel îmbodobit cu pietre preţioase! Tatăl prinţesei îi cruţase viaţa lui Chalpol, dar poruncise vrăjitorului să îl transforme în gândac, pentru îndrăzneala de se fi îndrăgostit de prinţesă. Din acea zi, prinţesa Cuzán a purtat bijuteria vie la pieptul său, ca dovadă a dragostei ce i-o purta lui Chalpol.

În zilele noastre, gândăceii strălucitori sunt decoraţi cu pietre preţioase de meşteşugarii mexicani, dar şi de bijutierii vedetelor.

Rodica Balan

Rodica Balan LinkedIn | Twitter | Facebook | De același autor

Public Relations and Marketing Manager at ROCAVI Consulting SRL

Recomandări

Adaugă comentariu