O istorie intr-o ureche

Vânduți, la licitație, cu aproape două milioane de euro, cerceii Elenei Lupescu au zăcut, timp de 35 de ani, uitați într-un sertar.

O pereche de cercei cu perle pe care regele Carol al II-lea al României i-a dăruit Elenei Lupescu au fost scoși la licitație astăzi (26 aprilie 2012), de către casa de licitații Woolley and Wallis. Bijuteriile, care au avut un preţ estimativ de până la 120.000 de lire sterline (146.850 de euro), au ajuns la 1,4 milioane de lire sterline (1.716.951 de euro). Cu tot cu comisionul casei de licitaţii, preţul final al cerceilor a ajuns la 1.661.600 de lire sterline (1.962.229 de euro).

Cerceii au lăsați moștenire de către Elena Lupescu unei prietene britanice din Wiltshire, însă deși era vorba de perle de dimensiuni foarte mari aflate la capătul unui șir de diamante, aceasta nu i-a găsit pe gustul său. Așa că i-a aruncat într-un sertar unde au rămas uitați vreme de 35 de ani.

Cerceii au fost redescoperiți întâmplător de către nepotul englezoaicei și de soția acestuia care, ducându-i spre evaluare la un expert, au aflat că adevărata lor valoare este estimată la aproximativ 150.000 de euro.

Perlele au 138 de grani și, respectiv 132 de grani (1 gran = 0,05 grame) și, potrivit experților de la Institutul Elvețian de Gemologie, “culoarea lor este albă cu tonuri de roz și albastru, fiind numite poetic și orientul perlelor. Foarte rar se poate alcătui o pereche de perle de această mărime și calitate. Perechea de perle naturale descrise mai sus reprezintă o comoară excepțională”.

(surse: Daily Mail și Woolley and Wallis)

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu