Nesfârșirile dragostei

Încă două dovezi de dragoste. Fără de sfârșit.

mainiA existat o vreme când iubirea dintre doi oameni nu se supunea legilor timpului…

Octombrie 2011, Modena, Italia. În timpul lucrărilor arheologice, cercetătorii italieni aveau să facă o descoperire emoționantă: rămășițele pământești ale cuplu roman care se odihnea, mână în mână de peste 1.500 de ani. Purtând un inel pe deget, femeia părea să fi fost îngropată ca și când ar contempla chipul iubitului ei.

“Credem că, inițial, cei doi au fost îngropați cu privirile ațintite unul spre celălalt. Poziția vertebrelor bărbatului sugerează faptul că, după îngropare, craniul lui s-a deplasat din poziția inițială.” (Donato Labate, arheolog)

cuplu-roman

Zona în care a fost descoperit cuplul roman a fost deseori supusă inundațiilor, fapt ce ar explica deplasarea osemintelor. Dealtfel, arheologii italieni cred că bărbatul și femeia au decedat în timpul inundațiilor care în anul 589 au afectat fermele romane existente pe atunci în regiune.

În 2007, tot în Italia, în apropiere de Verona (orașul nemuritoarei povești de dragoste dintre Romeo și Julieta), a fost descoperit un alt cuplu ce a fost îngropat îmbrățișându-se. Un cuplu ce își trăise dragostea lumească în urmă cu mai bine de 5.000 de ani.

(via)

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu