Știați că…
1. Prima femeie tatuată care și-a făcut curaj și a participat la un concurs de frumusețe a fost Betty Broadbent. Betty, care era tatuată pe întregul corp, a participat la concursul de frumusețe organizat în 1937, în New York, cu prilejul celebrului World’s Fair. De ce spune curajul? E bine pentru că…
2. În perioada celor două războaie mondiale, femeile se tatuau pentru a fi prezentate ca “atracții de circ” (și a reuși astfel să-și câștige existența. Și, da, Betty Broadbent era și ea o atracție de circ, o modă lansată de Nora Hildebrandt care, după ce a fost tatuată de către soțul său și a pretins că fusese rapită și tatuată cu forța de către indieni, a devenit prima femeie anagajată de un circ pentru a-și etala tatuajele.
3. Cea mai tatuată persoană din lume este neozeelandezul Lucky Diamond Rich. Acesta are trupul acoperit în proporție de 100% cu tatuaje (da, inclusiv pleopele, pielea dintre degetele picioarelor, interiorul urechilor și chiar gingiile!)
4. Cea mai lungă sesiune de tatuaj din lume a durat mai bine de două zile și două nopți. Neîntrerupt. Mai exact, 50 de ore și 10 minute. Recordul a fost stabilit între 27 și 29 octombrie 2011 de Dave Fleet care l-a tatuat James Llewellyn (ambii cetățeni britanici)
5. Cele mai vechi tatuaje din lume au mai bine de 5.200 de ani vechime. Acestea au fost observate pe trupul unei mumii – numite Otzi – care a fost descoperită în septembrie 1991 în apropierea graniței dintre Italia și Austria. Se crede că tatuajele au fost făcute în scop terapeutic. Otzi este și cea mai veche mumie descoperită pe teritoriul european.