Inca 250.000 de carti disponibile online

Un sfert de milion de cărţi din cadrul British Library, una dintre cele mai mari biblioteci din lume, urmează să fie disponibile online, ca urmare a unui parteneriat încheiat cu Google.

Textele, care datează din secolul XVIII, vor putea fi accesate pe site-urile Google Books și British Library și vor putea fi copiate sau downloadate gratuit. Potrivit anunțului oficial, proiectul se va întinde pe parcursul a câțiva ani.

“În secolul XIX, a fost o ambiţie pentru predecesorii noştri aceea de a permite accesul tuturor la cât mai multe informații din lumea întreagă este posibil. La acea vreme, singurul mod prin care acest lucru se putea face, era prin a cumpăra cărţi din întreaga lume pentru a le face disponibile prin intermediul sălilor de lectură. Astăzi, know-how-ul Google a  ne va permite să atingem obiectivul pe care predecesorii noștri și l-au propus.”

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu