Natura statica cu carti

Un proiect fotografic pornit din nostalgie. Pentru că avem nevoie de cărți. Iar acum cărțile au nevoie de noi.

“Poate acum este mai important decât oricând să fotografiez cărţile… În timp ce e-readerele au avantajele lor, ar fi păcat să pierdem senzaţia fizică pe care o oferă cartea tradiţională. Există acel foșnet atunci când întorci paginile, mirosul coperților de piele care te împresoară și zgomotul înfundat atunci când o așezi pe masă. Ar fi trist ca aceste senzații să se uite. Sau să se piardă.”

Still Life With Book, este un proiect care m-a impresionat așa cum puține altele au reușit. Nu știu dacă prin simplitatea sa, prin sinceritate sau prin adevărurile pe care le conține.

“Pentru a fi sinceră, totul a pornit din nostalgie. Mă simțeam într-o stare creativă și am început să fotografiez cărţile, pentru că acestea au însemnat timpul intelectual cel mai fertil din viața mea… În unele fotografii, m-am pus în pielea personajelor și am creat compoziția ca și când ar fi privită prin ochii lor. În alte fotografii, am încercat să mă identific cu autorul și să evoc intențiile acestuia prin intermediul propriilor mele interpretări vizuale.” (Juliette Tang)

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu