Muzeul Henri Coanda va fi reinfiintat

Muzeul Henri Coandă va fi reînființat în clădirea donată Academiei Române de către familia savantului, clădire în care acesta a mai funcționat în perioada 1969 – 1977.

Muzeul Coandă a funcționat în imobilul din Bulevardul Lascăr Catargiu nr. 29 din București în perioada 1969 – 1977, însă, în 1977, clădirea a fost trecută de la Academia Română la Ministerul Afacerilor Externe și apoi a fost preluată de Partidul Comunist.

Potrivit unei decizii a Guvernului, Ministerul Culturii va iniţia toate demersurile pentru preluarea bunurilor care au aparţinut Muzeului Coandă și care au fost transferate la Muzeul Tehnic “Dimitrie Leonida” din București sau arhivate la Muzeul Aviaţiei. În prezent, imobilul nu se află în vreun litigiu, iar muzeul va funcționa la parterul clădirii, etajul urmând a reveni Academiei. Familia Coandă a donat o jumătate din clădirea Academiei Române în anul 1969.

Henri Coandă s-a născut la București la 7 iunie 1886. Academician și inginer român, Coandă a fost un pionier al aviației, dar şi fizician, inventator al motorului cu reacție și descoperitor al efectului care îi poartă numele. A fost fiul generalului Constantin Coandă, premier al României în 1918.

(sursa: Mediafax)

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu