Invitație la inspirație pentru toți studenții UNArte

În spiritul artistic cu care ne-a obișnuit, ABSOLUT. Vodka lansează în România ABSOLUT. Next, un proiect dedicat tuturor studenților de la Universitatea Națională de Arte București.

ABSOLUT. Next își propune să organizeze o cursă creativă pentru a descoperi următoarea generație de artiști vizionari ce găsesc în emblematica sticlă de votcă o muză.

ABSOLUT.NEXTInspirată de desfășurarea de forțe creative expuse la aniversarea de 150 de ani a Universității Naționale de Arte București din 31 mai 2014, unde peste 150 de sticle au fost transformate în opere de artă de către studenții facultății, ABSOLUT. Vodka lansează o nouă provocare pentru aceștia – ABSOLUT. Next.

Universitatea Națională de Arte București, spațiul în care și-au modelat talentul maeștri ce au pus România pe harta artei moderne, cum ar fi Constantin Brâncuși, Victor Brauner, Ștefan Luchian sau Lucian Grigorescu, lansează an de an generații prolifice de tineri artiști vizionari. De aceea, ABSOLUT. Vodka, promotoare a artei moderne și avidă susținătoare a tinerelor talente de peste 30 de ani, oferă șansa studenților de la UNArte să reinterpreteze silueta distinctă a sticlei de vodkă prin ABSOLUT. Next.

Proiectul a luat naștere din dorința de a dezvălui și promova o nouă generație de artiști vizuali care să completeze colajul de colaborări ABSOLUT. cu numeroși exponenți ai arte moderne ca Andy Warhol, Keith Harring, Jean Paul Gaultier sau Annie Leibovitz.

Începând cu 15 decembrie 2014, 200 de sticle goale așteaptă nerăbdătoare la UNArte, sala 20, în intervalul 10.00-14.00 (de luni pana vineri), să fie ridicate de către studenți, pentru a fi învăluite în talentul propriu și original al tinerilor artiști.

După finalizarea procesului creativ, sticlele transformate vor putea fi depuse între 30 ianuarie și 6 februarie 2015 la UNArte. În perioada 6 februarie – 1 martie 2014, acestea vor fi evaluate de un juriu format din reprezentanții facultății, organizatori și artiști, care vor selecta cele mai creative 50 de lucrări.

Lucrările vor fi incluse în albumul de artă ABSOLUT. Next și vor avea parte și de o expoziție special dedicată, la începutul lunii martie. Expoziția va reuni timp de o săptămână cele 50 de sticle ABSOLUT. reinterpretate, alături de încă o operă a autorului. În plus, fiecare dintre cei 50 de studenți selectați se vor putea mândri cu un exemplar din albumul de artă ABSOLUT. Next și cu o sticlă ABSOLUT. Warhol în ediție limitată.

Cele 50 de transformări surprinzătoare ale sticlei vor fi vândute ulterior într-o licitație de artă, iar cele 150 de creații vor fi adăugate pe pagina de Facebook ABSOLUT România și pe transformtoday.ro, de unde vor putea fi achiziționate în cadrul unei mini-licitații online. Toți banii obținuți vor fi donați Universității Naționale de Arte București, pentru a susține studenții în demersul lor de formare artistică.

ABSOLUT

WebCultura

Recomandări

Adaugă comentariu