Îngerul păcatelor mele

Oricât de sfântă ar fi iubirea, îndrăgostiții sunt, întotdeauna, păcătoși…

Puritatea sentimentelor nu își găsește sălaș în natura umană. Ba mai mult: într-o lume a sentimentelor pure, Omul nu și-ar putea găsi liniștea, ar dispera și s-ar stinge cuprins de o infinită tristețe. Puțini sunt aceia care au tăria de a recunoaște acest adevăr. O nerecunoaștere venită dintr-o mare confuzie: suntem definiți de dorința noastră de a fi mai buni și de căutarea binelui și nu de devenirea noastră ca oameni fără de prihană. Probabil acesta este motivul pentru care avem atât de multă nevoie de Sfinți…

Plăcerea nu poate fi concepută în afara păcatului, așa cum fericirea nu poate fi concepută fără adulmecarea remușcării. Sufletele noastre sunt făcute pentru a se mistui, pentru a arde în răstimpuri. Sunt făcute pentru a se înfrupta din viață și nu pentru a o degusta. Ducem cu noi, clipă de clipă, suma păcatelor și dorințelor noastre ascunse. Iar orice în târziere în a (ne) recunoaște aceasta, înseamnă doar transformarea vieții în viețuire.

“Fiecărui om îi este dat să moară. Însă nu fiecărui om îi este dat să și traiască cu adevărat.” (William Ross Wallace)

pacate

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Un comentariu

  1. constanta

    iti multumesc, Sorin Tudor, pentru acest minunat articol. Pentru tot ce scrii iti multumesc!

Adaugă comentariu