Infinitea Music InFusion – Santa Lucia

Seară de muzică albastră: vilanele, tarantele, ritmuri de toamnă, doruri și amoruri.

Ceainăria Infinitea vă invită luni, 21 octombrie 2013, ora 20:00, la un “noncert de muzică albastră” cu Pilar Diaz Romero (voce) şi Maxim Belciug (chitară).

Întâlnirea muzicală dintre Pilar Diaz Romero şi Maxim Belciug prilejuieşte redescoperirea poeziei simple a cântului, cu trăiri nemijlocite şi curate. Vocea, răsărită din adâncul tradiţiei flamenco, îşi îmblânzeşte focul în acordurile, când duioase, când tăioase, ale chitarei, împletind un basm însorit ce ne vorbeşte, chiar şi când doare, despre bucuria de a trăi şi de a cânta.

Pilar Diaz Romero s-a născut în 1977, la Barcelona, într-o familie de artişti flamenco, din sânul căreia se desprind figura străbunicului, Antonio Romero, bailaor de flamenco cunoscut în numeroase tablao din Sevilla, şi cea a bunicului, chitaristul flamenco Paco Romero, cel care, ani la rând, a acompaniat-o pe dansatoarea Carmen Amaya în Barcelona. A început să cânte încă din copilărie, ajungând în scurt timp să evolueze în tablao, la Madrid şi Barcelona. A colaborat cu chitarişti consacraţi, printre care Justo Fernandez (Barcelona), Felipe Maya sau Jeronimo Maya (Madrid). Împreună cu compania “Increpacion Danza”, a susţinut concerte în Anglia, Olanda, Germania, Portugalia, Italia, precum şi pe multe scene din Spania.

Maxim Belciug este unul dintre cei mai carismatici muzicieni români de astăzi şi totodată unul dintre puţinii care şi-au asumat un act artistic bazat pe dărnicie şi sinceritate. Discret ca persoană, dar expresiv până la năstruşnicie ca muzician, chitaristul abordează un repertoriu eclectic, adesea într-un stil personal. Trece cu măiestrie de la Bach la muzica latino-americană, de la Scarlatti la ritmuri de tarantelă şi de la valsuri ruseşti la cadenţe spaniole, strunindu-şi chitara să caute mereu muzica pură, vie şi plină de culoare. Astfel, apariţiile sale în concert se bucură întotdeauna de farmecul subtil al muzicii făcute cu suflet.

Bilet: 30 de lei. Rezervările se fac exclusiv telefonic la: 0723 175 300. Ceainaria Infinitea: str. Dr. Grigore Romniceanu nr. 7 (Cotroceni), www.infinitea.ro.

WebCultura

Recomandări

Adaugă comentariu