Workshop inedit susținut de renumitul regizor de teatru Paul Bargetto

Festivalul naţional de teatru INDEPENDENT vă invită la un workshop despre supraviețuire și sustenabilitate în cultura independentă.

Festivalul naţional de teatru INDEPENDENT (4 – 10 noiembrie 2013) aduce la București un workshop inedit susținut de renumitul regizor de teatru Paul Bargetto: “Cultura într-o economie neo-liberală – strategii pentru supraviețuire și sustenabilitate”. Evenimentul este deschis atât actorilor și regizorilor de teatru independent, cât și pasionaților de această formă de artă.

Paul Bargetto a trăit și a lucrat în New York, dar și în numeroase țări europene precum Polonia, România, Germania și Turcia. Este director și fondator al companiei de teatru East River Commedia și al Festivalului de teatru undergroundzero din New York. În 2005 a contribuit la înființarea The League of Independent Theater, o organizație de advocacy pentru teatrul independent din New York. Paul are un master în Arte Frumoase pentru Regie în cadrul Universității Columbia și licență în Dramă la Universitatea de Stat din San Francisco.

Prin acest workshop, Paul Bargetto va oferi o privire de ansamblu asupra scenei de teatru independent din New York, cu o analiză a sistemului, studii de caz de la diferite teatre și păreri personale formate de-a lungul celor peste 15 ani de muncă în acest oraș. Workshopul va explica de asemenea tendințe și modele de finanțare, acțiuni de advocacy, noi direcții și valori. În plus, invitați speciali vor lua cuvântul prin intermediul Skype pentru a descrie trenduri și noi proiecte din Europa de Vest și Statele Unite.

“Sunt foarte bucuros să mă alătur primei ediții a festivalului national de teatru INDEPENDENT la București. Cred că este un moment foarte important pentru artele spectacolului din România pentru că mulți artiști independenți din întreaga țară se vor reuni pentru prima dată și vor avea o platformă comună. Sper că împărtășind din experiența mea de artist independent și director de festival participanții la workshop vor primi informații folositoare și instrumente practice care vor întări mișcarea de teatru independent din România”, a declarat Paul Bargetto.

Workshopul va avea loc la Godot Cafe Teatru (str.Blănari nr.14), în intervalul 6-8 noiembrie 2013, între orele 14:00 – 16:00. Participarea este gratuită și se face pe bază de înscriere până pe 3 noiembrie 2013 în limita locurilor disponibile (120). Pentru a vă înscrie, vă rugăm să ne trimiteți un email cu datele dumneavoastră de contact la adresa fundatiagodot@gmail.com. Detalii despre programul workshopului găsiți pe site-ul festivalului, www.fnti.ro.

Festivalului naţional de teatru INDEPENDENT este organizat de Fundația Godot și de Centrul Cultural Casa Artelor Sector 3 București. Festivalul este un proiect cultural finanțat de AFCN. Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografie I.L.Caragiale (UNATC), Ambasada Moldovei, Teatrul Act, Teatrul UNTEATRU, Teatrul Arca, Teatrul Apropo, Teatrul LUNI, Godot Cafe-Teatru, Centrul de Arte COLISEUM, T.E.T.A., Campagne 28 și În Culise Teatru Pub sunt parteneri ai festivalului.

Scopul festivalului național de teatru INDEPENDENT organizat de Fundaţia Godot şi Centrul Cultural Casa Artelor Sector 3 este să impulsioneze şi să sprijine producţiile independente de teatru şi tinerii artişti, să aducă împreună profesionişti din domeniu în ideea consolidării unei comunităţi active şi să pună în legătură această comunitate cu posibili colaboratori şi sponsori care pot sprijini realizarea şi distribuirea producţiilor independente pe viitor. Pe perioada festivalului, Bucureștiul se transformă în unica scenă a producțiilor de teatru independent din România.

WebCultura

Recomandări

Adaugă comentariu