Încă șapte medalii pentru România

România a ocupat locul 3 (din 20 de țări participante), în clasamentul neoficial pe națiuni la ediția din 2013 a Olimpiadei Internaționale de Astronomie.

Elevii români au obținut la Olimpiada Internațională de Astronomie două medalii de aur, două de argint și trei de bronz – cel mai bun palmares din istoria participărilor României la această competiție.

Medaliile de aur au fost cucerite de Paul Andrei Draghiş şi Tudor Suciu, ambii elevi în clasa a XII-a la Colegiul Naţional “Vasile Lucaciu” din Baia Mare. Draghiş a fost laureat cu aur şi la ediţia precedentă a competiţiei.

Paul Andrei Draghiş şi Tudor Suciu

Medaliile de argint au fost obţinute de Mălina Roşca (absolventă a clasei a VIII-a la Şcoala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia) și Andrei Cătălin Răduc (elev în clasa a IX-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti), iar medaliile de bronz de Maria Cristiana Dedu (clasa a IX-a, Colegiul Naţional “Petru Rareş” din Piatra-Neamţ) și Denis Turcu și Sebastian Trifa (elevi în clasa a XII-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti).

Cea de a 18-a ediție a Olimpiadei Internaţionale de Astronomie s-a desfăşurat între 6 și 14 septembrie în Vilnius (Lituania) și a reunit peste 160 de concurenţi din 20 de ţări.

(sursa: Mediafax; foto: Adevărul)

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu