In Suedia copiatul a devenit religie oficiala

Religia Bisericii Misionare a Copiatului a fost recunoscută ca religie oficială.

Anul trecut scriam despre Missionary Church of Kopimism și despre cele patru dogme pe care a fost fundamentată: întreaga cunoaștere pentru toți; căutarea cunoașterii este sacră; circulația cunoașterii este sacră; actul copierii este sacru. Iată că, de curând, Biserica Misionară a Copiatului – având has Ctrl+C și Ctrl+V ca simboluri sacre – a fost recunoscută ca religie oficială de către autoritățile suedeze.

Sigur, legile au rămas neschimbaye în ceea ce privește drepturile de autor, însă Isak Gerson, fondatorul Bisericii Misionare a Copiatului, speră că acest lucru se va schimba.

“Cred că acum din ce în ce mai multe persoane vor avea curajul de a se alătura Bisericii noastre. Poate nu în mod public, dar cel puţin față de cei apropiaţi lor. Pentru mulți există încă un stigmat juridic în ceea ce privește valorile copiatului. O mulţime de oameni încă își mai face griji că vor merge la închisoare dacă vor copia şi remixa date. Sper în numele Bisericii noastre, că acest lucru se va schimba.”

În prezent Missionary Church of Kopimism are peste 3.000 de adepți.

(sursa: Gizmodo)

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu