Fotografia care a strans un milion de like-uri

Așadar, creatorul Facebook, Mark Zuckerberg, s-a căsătorit sâmbătă cu Priscilla Chan, femeia care i-a fost alături în ultimii zece ani. Partea cea mai frumoasă a poveștii o citim pe Realitatea: “Cuplul s-a căsătorit la Palo Alto, California, la petrecere participând mai puţin de 100 de oameni. Aceştia nu ştiau că vor participa la o nuntă, ci la o festivitate dată în cinstea faptului că Chan a absolvit medicina”. ♣ Și, tot despre nunta celor doi, pe site-ul Gândul: “Anunţul privind căsătoria cu Priscilla Chan a fost făcut chiar de Mark Zuckerberg, care a postat o fotografie pe pagina lui de Facebook”. ♣ Această fotografie.

O fotografie care de de sâmbătă (19 mai) și până luni la ora 10:30 a strâns, precum se vede, peste 950.000 de like-uri. Și, pentru a “cârcoti nițel”, să privim fotografia în ansamblul ei, astfel încât să apară și reclama care a însoțit imaginea când noi am văzut-o.

Și să mărim puțin imaginea, pentru a se putea vedea mai bine reclama.

Firește, este, așa cum am spus, o simplă cârcoteală. ♣ Iar dacă tot sutem puși pe cârcoteli, continuăm să citim în Gândul: “În fotografie, Zuckerberg este îmbrăcat într-un costum de culoare albastru-închis şi o cravată, în timp ce Priscilla Chan poartă o rochie de mireasă de culoare albă, fără mâneci şi acoperită cu dantelă”. Da, domnule, informație jurnalistică fără cusur! ♣ Și tot o “informație jurnalistică” găsim în Capital: “Câți bani poți să faci dacă vinzi un hamburger cu 5.000 de dolari bucata“. Un titlu demn de a intra în categoria “noaptea minții”… În fine, ideea e că “restaurantul Fleur by Howard Keller din Vegas reprezintă o afacere înfloritoare pentru patronul care a creat chiar și un meniu hamburger care costă 5.000 de dolari. Pe lângă vită, în compoziția sandvișului se găsesc foie gras și trufe negre, iar în loc de clasicul suc, băutura este, de fapt, o sticlă de vin (pe care dacă cineva ar comanda-o fără hamburger ar plăti 2.500 de dolari). La așa un preț, proprietarul restaurantului vinde doar șase burgeri pe an”.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu