Filmul lui Cristian Mungiu pe lista scurtă a nominalizărilor la Oscar

Este pentru prima oară când filmul unui regizor român este inclus pe lista scurtă de propuneri pentru nominalizarea la Oscar.

“După dealuri”, lungmetrajul de Cristian Mungiu, a fost inclus pe lista scurtă de propuneri pentru nominalizare la premiul Oscar pentru cel mai bun film străin, la ediţia din 2013.

Lista scurtă de propuneri pentru nominalizările la Oscar la categoria cel mai bun film străin cuprinde 9 filme: “Amour”, de Michael Haneke (Austria), “War Witch”, de Kim Nguyen (Canada), “No”, de Pablo Larraín (Chile), “A Royal Affair”, de Nikolaj Arcel (Danemarca), “The Intouchables”, de Olivier Nakache şi Eric Toledano (Franţa), “The Deep”, de Baltasar Kormákur (Islanda), “Kon-Tiki”, de Joachim Rønning şi Espen Sandberg (Norvegia), După dealuri, de Cristian Mungiu (România) și “Sister”, de Ursula Meier (Elveţia).

Dintre aceste nouă filme vor fi făcute cele cinci nominalizări la premiul Oscar pentru cel mai bun film străin pe 2013.

(surse: Variety si Mediafax)

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu