Festivalul Internațional al Orchestrelor Radio

Mai sunt doar două săptămâni în care mai pot fi achiziţionate bilete la concertele Festivalului RadiRo.

RadiRoÎntre 20 şi 27 septembrie, Radio România are plăcerea să vă invite la un maraton de 8 concerte susţinute de 5 mari orchestre europene, la ediţia a II-a a Festivalului RadiRo (Festivalul Internațional al Orchestrelor Radio), festival organizat ca alternativa la Festivalul Enescu în anii în care acesta nu are loc.

În cele 8 zile de festival vor concerta la Sala Radio orchestre simfonice radio din Finlanda, Cehia, Germania, Franţa şi România, într-un program artistic dedicat lui Richard Strauss, în anul în care se împlinesc 150 de ani de la naşterea marelui compozitor german.

Biletele la concertul de deschidere a Festivalului RadiRo s-au epuizat, dar mai sunt două săptămâni în care puteţi cumpăra bilete la cele 7 concerte programate în intervalul 21 – 27 septembrie, prin www.bilete.ro. O şansă extraodinară de a asculta live orchestre şi solişti de prim rang în peisajul artistic internaţional, sub bagheta unor dirijori de excepţie din Europa şi SUA.

Orchestra Naţională Radio va fi protagonista celei de a doua seri a Festivalului, duminică, 21 septembrie, când va concerta acasă, la Sala Radio, sub bagheta Directorului artistic de onoare al acestei ediţii, dirijorul Cristian Mandeal. Invitata specială a serii va fi soprana Katarina Jovanovic, o prezenţă familiară iubitorilor de muzică prin apariţiile sale regulate la postul de televiziune MEZZO.

A treia şi a patra zi a Festivalului RadiRo, luni, 22 septembrie, şi marţi, 23 septembrie, vor aduce pe scena Sălii Radio una dintre orchestrele radio de forţă din Europa: Orchestra Simfonică Radio din Praga, care va fi acompaniată la Bucureşti de dirijorul său principal, Ondrej Lénard, şi de pianistul Jan Simon, două nume cu greutate în Cehia şi în străinătate. La pupitrul primului concert al Orchestrei Simfonice Radio din Praga se va afla dirijorul Tiberiu Soare, liderul tinerei generaţii de dirijori români, foarte apreciat de public şi specialişti deopotrivă pentru eleganţa şi flexibilitatea viziunii sale muzicale. Pianistul Horia Mihail, solist concertist al Orchestrelor şi Corurilor Radio şi protagonist al Turneului Pianul Călător, va fi solistul invitat al celei de a doua seri a Orchestrei Simfonice Radio din Praga la RadiRo, într-un program Strauss & Dvořák.

Atmosfera de festival va continua miercuri, 24 septembrie şi joi, 25 septembrie, cu două concerte ale Orchestrei Simfonice Radio din Stuttgart, un ansamblu de referinţă în Germania, care a fost condus în anii ’70 de celebrul Sergiu Celibidache. Orchestra va fi însoţită de dirijorul său şef, Stéphane Denève, şi va concerta alături de doi solişti de primă mărime: violonistul Nikolaj Znaider, unul dintre cei mai flexibili muzicieni contemporani şi soprana Ruxandra Donose, care a fost premiată recent de prestigioasa revistă Gramophone.

Orchestra Naţională Radio va reveni pe scena Festivalului RadiRo vineri, 26 septembrie, sub bagheta dirijorului american Case Scaglione şi în compania unui violonist pentru care muzica nu are limite: Alexandru Tomescu.

RadiRo îşi va închide porţile cu un concert de excepţie susţinut de Orchestre National de France, sub bagheta dirijoruluii Vassily Sinaisky, cu participarea violonistului Vadim Gluzman, două prezenţe de calibru la ediţia din acest an a Festivalului.

Vă invităm la ediţia a II-a Festivalului RadiRo pentru a ne bucura împreună de un eveniment unic în Europa, care celebrează armonia, extraordinara vitalitate şi actualitate a muzicii clasice!

WebCultura

Recomandări

Adaugă comentariu