Festivalul fatzaDa: descopera si tu fatza D’alta data a orasului Brasov

Intre 3 si 5 iunie, va avea loc la Brasov cea de-a treia editie a festivalului de arta si evenimente urbane, fatzaDa.

Pe parcursul celor 3 zile, in Piata Sfatului din Brasov, veti putea lua parte la reprezentatii de teatru puse in scena de artStation, proiectii de filme documentare, concursuri de skateboard, workshop-uri de arhitectura si spatiu urbanistic, activitati artistice cu participarea copiilor de la artStation si o expozitie de fotografie – labirint in aer liber – a mai multor fotografi din SUA, Franta, Italia si Romania.

Zece echipe de artisti graffitti vor participa la un concurs cu tema Anatomia fatzadei si vor crea lucrarile sub ochii publicului, iar elevii de la Liceul de Arta Hans Mattis Teutsch vor picta in Piata placi de skateboard care vor fi expuse intr-o expozitie organizata de Depoul de Arta Urbana.

In plus, in fiecare dintre cele 3 zile, veti avea ocazia de a asculta mai multe trupe de jazz, funk, rock si electro din SUA si Romania:

vineri, 3 iunie, incepand cu ora 18:30 – seara soul: Luiza Zan ((Luiza Zan este o binecunoscuta voce romaneasca cu premii castigate peste tot in lume inca de la varsta de 4 ani, printre care si premiul pentru cea mai buna voce la festivalul de la Montreux din 2003.)) & Rick Condit ((Rick Condit este originar din San Francisco, saxofonist si promotor al jazzului de mai bine de 25 de ani. In cei 10 ani petrecuti ca freelancer a interpretat cu artisti precum Ella Fitzgerald, Louie Bellson, Ray Brown, Oliver Nelson, Bob Hope, and the San Francisco Symphony Pops Orchestra. A sustinut concerte in peste 46 de tari.)) Bossa Nova Quartet (Romania – SUA),  Confusion Band ((Datorita experientei vaste, Confusion Band reuseste sa imbine numeroase elemente din stilurile blues, funk, jazz, rock,  pop, creand astfel un stil aparte si datorita instrumentatiei indraznete, care bucura fanii muzicinii exigente.)) (Romania) si, din nou, Luiza Zan & Snaps ((Trupa Snaps Vocal Band s-a infiintat in 2005, dintr-un grup de tineri profesori de muzica si studenti ai facultatilor de muzica din Brasov si Cluj. Paleta repertoriului cuprinde atat literatura corala clasica din toate epocile istoriei muzicii, cat si genurile de jazz si gospel. A participat la numeroase festivaluri din tara si din strainatate (Ungaria, Germania, Croatia, Spania, Sardinia), a colaborat cu diferite trupe si formatii de jazz si formatii camerale clasice.)) (Romania);
Sambata, 4 iunie, incepand cu ora 19:00: Primaria Brasov va invita la un eveniment simfonic sustinut de  Orchestre Chevilly – Larue (Franta);
Duminica, 5 iunie, de la ora 18:00: concertele  trupelor americane Estate ((Estate (synth pop/dance/electro). Estate ar putea fi cel mai bine pastrat secret din Minnesota. Evocand influente de la indepartatii Hall & Oates pana la Daft Punk, baietii din Estate au introdus si incapsulat sound-ul lor Synth Pop sub conducerea boogie-ului intr-un mod perfect. Fericiti sa faca ravagii cu un DJ set intr-un club sau sa improvizeze cu un trio puternic live, orice ascultator se va misca si va dansa cu siguranta pe sound-ul dulce si sexy and trupei Estate.)), Switzerlind ((Switzerlind (bossa nova/dutch pop/jungle). Un quartet de orientare bossa nova din Minneapolis, Switzerlind reinterpreteaza si remodeleaza ritmurile latino-americane intr-o paleta moderna. Abordand un amestec unic de melodii care sunt in acelasi timp familiare si inevitabile, membrii Switzerlind fac schimb de instrumente in cadrul concertelor live, demonstrand astfel maiestria fiecaruia la fiecare dintre acestea. De-a lungul ultimilor cinci ani, Switzerlind a lansat doua EP-uri si un album si isi lanseaza noul album in aceasta vara in Romania.)) si Dena ((Dena (rock/blues/funk/reggae). Dena aduce laolalta o fuziune de stiluri plina de viata, incepand cu rock and roll, calatorind prin blues, funk si coborand tonul pana la relaxantul reggae. Solouri de chitara melancolice, armonii vocale insufletite si o sectie ritmica puternica tehnic lasa orice public satisfacut. Salutand din Huntington Beach, California (orasul surf-ului), vibratiile racoroase si soarele de vara vor fi simtite de fiecare.)).

fatzaDa este un proiect socio-cultural-artistic, initiat de Depoul de Arta Urbana, cu scopul de a promova si conserva patrimoniul cultural – arhitectural, prin evenimente publice, folosind arta ca mijloc de comunicare.  Proiectul fatzaDa  isi doreste sa sensibilizeze si sa mobilizeze comunitatea brasoveana si sa determine implicarea ei  in reabilitarea centrului istoric, descoperind astfel fatza D’alta data a orasului Brasov.

Parteneri :  Fundatia Istorica Romana FIRO, Fundatia Ithaka, Carturesti, artStation, Zona de Cratie. Sponsor principal :  Kronospan. Sponsori : Sika Romania, Fakro, Digital Brain, Pizzaiolo, Pizza Hut, KFC, Pizza Roma.

WebCultura

Recomandări

Adaugă comentariu