Creion vs. aparat foto

Ce exprimă mai bine stările de spirit: creionul sau aparatul foto? O serie de explorări grafice propuse de artistul belgian Ben Heine.

Pictor, ilustrator, portretist, caricaturist și fotograf. Ca orice artist grafic, Ben Heine iubește să schițeze peisajul din jurul său. Ceea ce îl diferențiază este faptul că își fotografiază desenele pe fundalul original, plasându-le ca și cum ar fi o continuare a realității. Iar efectul este uimitor, chiar dacă, în sine, creațiile grafice sunt, de multe ori, simple schițe.

“Am întâlnit aceată femeie în vârstă pe străzile Veneției. Se plimba singură și părea foarte tristă. Sper că se simte mai bine acum (am fotografiat-o și i-am făcut, repede, un desen)”.

Fiecare creație a lui Ben Heine este o poveste în sine. Iată, în continuare, câteva dintre lucrările din ciclul Pencil Vs Camera.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu