Ești cea mai frumoasă femeie

Puteți susține WebCultura, cu ce sumă doriți, prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!

Cum diferă standardul frumuseții în diverse țări de pe glob.

Jurnalista Esther Honig a avut ideea de a trimite o fotografie de a sa unor graficieni din 25 de țări ale lumii, rugându-i ca, folosind Phototoshop-ul, să “o facă frumoasă”. Cum preferințele estetice ale fiecărui grafician sunt influențat de cultura căreia îi aparține, rezultatul ne oferă posibilitatea de a ne face o idee despre cum diferă standardul frumuseții de la o țară la alta.

Notă: da, România se află printre țările participante la proiect. Și, în opinia mea, comparativ cu ceilalți, graficianul român a făcut o treabă destul de bună.

Esther Honig – fotografia originală

Esther-Honig

Argentina

Argentina

Australia

Australia

Bangladesh

Bangladesh

Chile

Chile

Germania

Filipine

Filipine
Germania

Grecia

Grecia

India

India

Indonezia

Indonezia

Israel

Israel

Italia

Italia

Kenya

Kenya

Maroc

Marea Britanie

Marea-Britanie
Maroc

Pakistan

Pakistan

România

Romania

Serbia

Serbia

Sri Lanka

Sri-Lanka

SUA

SUA

Ucraina

Ucraina

Venezuela

Venezuela

Vietnam

Vietnam

“În SUA, Photoshop-ul a devenit un simbol al standardelor de frumusețe imposibil de atins ale societății noastre. Proiectul meu, Înainte și după, examinează cum aceste standarde diferă de la o cultură la alta. (…)Photoshop-ul ne permite să obținem standarde de frumusețe de neatins, însă, atunci când comparăm aceste standarde la o scară mai largă, observăm că atingerea idealului rămâne doar o iluzie.” (Esther Honig)

Esther-Honig-2

(via)

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu