Ești cea mai frumoasă femeie

Cum diferă standardul frumuseții în diverse țări de pe glob.

Jurnalista Esther Honig a avut ideea de a trimite o fotografie de a sa unor graficieni din 25 de țări ale lumii, rugându-i ca, folosind Phototoshop-ul, să “o facă frumoasă”. Cum preferințele estetice ale fiecărui grafician sunt influențat de cultura căreia îi aparține, rezultatul ne oferă posibilitatea de a ne face o idee despre cum diferă standardul frumuseții de la o țară la alta.

Notă: da, România se află printre țările participante la proiect. Și, în opinia mea, comparativ cu ceilalți, graficianul român a făcut o treabă destul de bună.

Esther Honig – fotografia originală

Esther-Honig

Argentina

Argentina

Australia

Australia

Bangladesh

Bangladesh

Chile

Chile

Germania

Filipine

Filipine
Germania

Grecia

Grecia

India

India

Indonezia

Indonezia

Israel

Israel

Italia

Italia

Kenya

Kenya

Maroc

Marea Britanie

Marea-Britanie
Maroc

Pakistan

Pakistan

România

Romania

Serbia

Serbia

Sri Lanka

Sri-Lanka

SUA

SUA

Ucraina

Ucraina

Venezuela

Venezuela

Vietnam

Vietnam

“În SUA, Photoshop-ul a devenit un simbol al standardelor de frumusețe imposibil de atins ale societății noastre. Proiectul meu, Înainte și după, examinează cum aceste standarde diferă de la o cultură la alta. (…)Photoshop-ul ne permite să obținem standarde de frumusețe de neatins, însă, atunci când comparăm aceste standarde la o scară mai largă, observăm că atingerea idealului rămâne doar o iluzie.” (Esther Honig)

Esther-Honig-2

(via)

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu