embodied enescu mix

Proiect interdisciplinar este inspirat din viata si muzica lui George Enescu.

Centrul National al Dansului Bucuresti (CNDB) prezinta joi, 5 decembrie, de la ora 19.30, embodied enescu mix – instalatie performativa realizata de Andreea Duta, Cinty Ionescu, Miron Ghiu.

Proiect interdisciplinar este inspirat din viata si muzica lui George Enescu, embodied enescu mix foloseste elemente de dans contemporan-video-sunet si isi propune sa dezvolte un discurs performativ care sa imbine elemente folclorice cu cele de factura postmoderna.

Instalatia performativa embodied enescu mix a fost realizata in perioada iunie – septembrie in cadrul unor rezidente la Tescani si Bucuresti oferite de Asociatia ArtistNe(s)t si Muzeul National George Enescu – Sectia Dumitru si Alice Rosetti Tescanu – George Enescu. Piesa realizata in cadrul programului ArtistNe(s)t rezidente artistice 2013, proiect cultural finantat de Administratia Fondului Cultural National.

Cinty Ionescu este un artist video cu un interes constant pentru experimentul video live si in convergenta cu alte media. Experienta ei variaza de la inceputurile sale ca VJ in cluburile bucurestene alaturi de muzicieni, la instalatii multimedia, la documentarist video si artist comunitar, la video design pentru spectacole de teatru si dans. Cinty Ionescu si-a prezentat lucrarile pe numeroase scene nationale si internationale, iar in 2011 a primit Premiul de Excelenta pentru video design-ul spectacolului Nils’ Fucked Up Day de Peca Stefan, la festivalul international Fringe din New York. Cinty este autorea instalatiei video ROMANYEAH! si a instalatiei performative Urme de distrugere pe Marte.

Andreea Duta este performer si coregraf independent. Colaboreaza in mod constant cu diferiti regizori si actori de teatru ca Ilinca Stihi, Andreea Valean, Peca Stefan, Adriana Zaharia, Theo Herghelegiu, Ana Margineanu, Alexandru Tocilescu. In 2006 in colaborare cu Silvia Calin realizeaza piesa coregrafica “James”. A mai colaborat cu Cinty Ionescu in cadrul spectacolului ROMANYEAH!.

Miron Ghiu este sound designer si DJ, precum si ca jurnalist freelancer pentru diferite publicatii off si on-line. E pasionat de muzica si de noi tehnologii si are tendinta sa foloseasca in lucrarile sale cat mai multe media. E transumanist si iubeste robotii la fel de mult ca pe oameni, asteptand singularitatea tehnologica. Miron Ghiu a castigat, in 1998, locul II la Olimpiada Internationala de Filosofie, cu un eseu despre spatiile virtuale. A studiat Filosofia la Universitatea Bucuresti si a inceput sa lucreze la sfarsitul anilor ’90 ca jurnalist specializat in noile media si muzica. In 2004 a publicat la Humanitas carti despre The Beatles, Ozzy Osbourne si Marilyn Manson.

Rezervarile se pot face la adresa rezervari@cndb.ro sau direct pe site-ul www.cndb.ro. Pretul unui bilet este 20 lei.

Detalii despre urmatoarele evenimente gasiti pe www.cndb.ro.

WebCultura

Recomandări

Adaugă comentariu