Despre Frumusetea timpului care trece

Asociaţia Română pentru Cultură, Educaţie şi Normalitate – ARCEN organizează   joi, 5 aprilie 2012, începând cu ora 18:30, la Institutul Cultural Român (Aleea Alexandru, nr. 38), evenimentul “Despre Frumuseţea timpului care trece”.

Invitat special la acest eveniment este academicianul Solomon Marcus. Profesor la Facultatea de Matematică din cadrul Universității din București, este autorul a numeroase studii interdisciplinare ce privesc utilizarea matematicii în lingvistică, în analiza teatrală, în științele naturale și sociale, dar și a numeroase articole despre timp.

Evenimentul “Despre Frumusețea timpului care trece” îşi propune să-i scoată pe participanții la discuție de sub tirania timpului cotidian, îndemnându-i să facă un pas în spatele grijilor, să privească cu mai multă îngăduință timpul care trece, încercând astfel să înțeleagă viața și într-un alt mod.

În deschiderea serii va fi proiectat un reportaj ce tratează problematica “timpului care trece” şi “frumuseţea vieţii”, aspecte prezentate din perspectiva oamenilor mai mult sau mai puţin grăbiţi de pe străzile Bucureştiului, ce  au fost intervievaţi de voluntarii ARCEN.

Programul de serate-culturale şi conferinţe  “Ceai, biscuiţi, Cultură şi Normalitate”, inițiat de ARCEN în anul 2010, a ajuns prin evenimentul “Despre Frumusețea timpului care trece”,  la a șasea conferinţă. Programul ARCEN de serate-culturale şi conferinţe își propune să-i aducă pe tineri în dialog cu personalități românești contemporane, într-un cadru relaxat, non-formal, pe teme care să invite la reflecție.

Ca de fiecare dată,  participanţii la eveniment vor fi întâmpinaţi de voluntarii Asociației Române pentru Cultură, Educație și Normalitate cu ceai și biscuiți. Intrarea este gratuită şi se va face în limita locurilor disponibile.

Evenimentul este realizat cu sprijinul Institutului Cultural Român.

WebCultura

Recomandări

Adaugă comentariu