Culorile cerului

Apus și răsărit, culoare și pasiune, distanțe și simțiri…

Fiecare dintre fotografiile următoare reprezintă un răsărit sau un apus. Reprezintă culorile cerului, umbrele sale. Și, după cum vedeți, fiecare fotografie poartă cu sine însemnele precise ale locului și ale timpului.

Golful Fort Pond, Montauk, NY – Apus, ora 8:10 pm.

“Fotografiile sunt realizate cu ajutorul unor filtre din rășină pe care le poziționez în fața lentilei. Ceea ce trebuie să vă amintiţi este că atunci când un filtru de culoare este folosit pentru a fotografia cerul, culoarea acestuia se modifica. Și trebuie să ştii ce culori dorești să rezulte pentru a alege filtrul potrivit. De exemplu, dacă utilizaţi un filtru galben și cerul este foarte albastru, veți obține o culoare verde a orizontului. Folosirea filtrelor de culoare funcționează cel mai bine în perioadele răsăritului și apusului. Este, într-un fel, ca și când ai fotografia o umbră.” (Eric Cahan)

Punta Cana, Republica Dominicană – Răsărit, ora 6:58 am.

“Photoshop-ul este folosit foarte puțin. Doar pentru a potrivi tonalitatea fotografiei cu aceea a hârtiei şi, în unele cazuri, pentru a adaugă un pic de culoare.”

Bridgehampton, NY – Apus, ora 7:48 pm

Ditch Plains, NY – Răsărit, ora 6:34 am

Plaja Flying Point, Southampton, NY – Apus, ora 7:51 pm

Plaja Gouvneur, St. Barts – Răsărit, ora 6:34am

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu