Crăciunescu – festival de voioșie cu teatru, jazz și colinde

Între 13 și 18 decembrie, la Acuarela are loc festivalul de voioșie cu teatru, jazz și colinde Crăciunescu, ediția de Crăciun a festivalului de vară din GrădinAcuarela – Grădinesco.

Acuarela ţine deschisă mansarda timp de șase zile de sărbătoare pentru jazz, colinde și teatru de Crăciun. Jazziști și actori care iubesc Crăciunul vin la noi în mansardă să ne ofere o atmosferă voioasă de sărbătoare.

Colinde reinterpretate de prietenii noștri din lumea jazz-ului, teatru ghiduș de sărbătoare, lăptic cu miere și rom, cozonac și prăjiturele preparate în casă, toate bune și perfecte pentru Crăciunescu!

Support Artist Fee: 20 lei/ seară. Rezervari: 0745 662 889.

ZIUA 1 CÂNTECE DE CRĂCIUN Vineri, 13 decembrie

Opening Night
19:00 Corul Sound
20:00 3 CIRCLES (Viorica Pintilie, Jimmy Cserckesz și Gabriel Bălașa)

[citat]Corul SOUND[/citat]

a luat fiinţă în anul 1994, ca formaţie corală mixtă a Casei de Cultură a Studenţilor din Bucureşti, având în componenţa sa studenţi şi absolvenţi ai diverselor facultăţi bucureştene. Având o componenţă elastică, grupul coral SOUND abordează cu succes şi entuziasm creaţii medievale, contemporane, dar şi lucrări din zona divertismentului muzical. SOUND-ul a adunat în palmaresul sau numeroase deplasări în străinătate, însemnând participări la festivaluri, concursuri şi turnee artistice sau umanitare.

[citat]3 Circles[/citat]

Viorica Pintilie este pe scenă de la 15 ani, a absolvit Școala de Muzică în Chișinău, iar în prezent este masterandă la Universitatea Națională de Muzică din București, secția de Jazz. A participat la Festivalul de Jazz de la Târgu Mureș și la Sibiu Jazz Fest și a lăsat multe zâmbete pe chipurile celor care au fost la concertele ei.
Adalbert Jimmy Cserkesz a studiat la Budapesta cu renumitul chitarist Babos Gyula. A colaborat cu mai mulți artiști și trupe: Joe Bartmes, Erwin Deintzer, Luiza Zan, Sorin Romanescu, Sebastian Burneci, Mandela Gajol, Rick Condit, Tavi Scurtu, Gabriel Bălașa, Raul Kusak, Urma, Blanoz, Cuantune, Ipse, Sensor, Tunderground. În 2009, devine membru formației Urma cu care a produs cel de-al patrulea album intitulat „Lost End Found” și au susținut concerte în lume unde au creat un fanbase numeros: Budapesta, Paris, Londra, Berlin, etc.
Gabriel Bălașa a studiat percuția de la vârsta de 9 ani și i-a plăcut atât de mult încât a ajuns să cânte la instrumente exotice, abordând un stil afro, latin, oriental și chiar samba. A colaborat cu Vama, Byron, Barbarossa, Blue Nipple Boy.

ZIUA 2 TEATRU CRĂCIUNESC Sâmbătă, 14 decembrie

20:00 Probleme la Mansardă
Distribuție – Iasmina Petrovici, Geo Vișan, Sabina Grădinaru
Text – Geo Vișan
Regie – Sabina Grădinaru
Psihiatrul Paul Negacevski are o viață relativ normală până când, într-o zi, pe ușa cabinetului său intră două paciente cu totul speciale: Ofelia, o soprană stăpânită de un puternic trac de scenă și Hilda, o pictoriță văduvă care traversează o perioadă stranie, plină de întâmplări ieșite din comun. Liniștea doctorului devine o chestiune de domeniul trecutului în momentul în care acestea intră ca un tăvălug în viața sa personală.

ZIUA 3 CÂNTECE DE CRĂCIUN Duminică, 15 decembrie

20:00 Singurul concert de Crăciun Maria Răducanu

Maria Răducanu s-a născut într-un orășel din Moldova, România. Se consideră o “simplă” cântăreaţă. A studiat vioara cu tatăl ei, profesor de muzică şi chitara de una singură. Între anii 1984-1992 a participat la toate concursurile şi festivalurile importante din ţară, în calitate de compozitoare şi interpretă de piese ţinând de sfera jazz-ului – de fiecare dată a fost răsplătită cu premii şi distincţii maxime, salutată de public, elogiată de critica de specialitate. Între 1993 şi 2000, Maria a cântat cu totul sporadic. Începând cu ianuarie 2000, revine în viaţa de club şi festivalieră din Bucureşti şi din ţară, impunându-se ca o prezenţă artistică de prim ordin. A colaborat cu majoritatea muzicienilor de jazz din România (Johnny Răducanu, Mircea Tiberian, Vlaicu Golcea, Sorin Romanescu, Pedro Negrescu, Mihai Iordache, Eugen Nichiţeanu, Sorin Terinte, Puiu Pascu etc.) şi cu personalităţi ale jazz-ului occidental (între care Maurice de Martin, Jan Roder/Germania, Ben Abarbanel-Wolff, Colin Stetson, Ryan Sawyer, Jeremy Wells/SUA).

ZIUA 4 TEATRU CRĂCIUNESC Luni, 16 decembrie

20:00 Poveste pentru oameni mari
Distribuție: Mihaela Rădescu, George Rotaru, Iasmina Petrovici, Sabina Grădinaru
Regie: Andreea Iacomiţă
Mișcare scenică: Mihaela Culda
Text: Sabina Grădinaru

Scrisă de Sabina Grădinaru, piesa de teatru “Poveste pentru oameni mari” (regie: Andreea Iacomiţă, mișcare scenică: Mihaela Culda) urmăreşte firul subiectiv al amintirilor unei fete autiste care invită privitorul în interiorul unui Univers simplu şi cinstit, complicat de intenţiile ascunse ale adulţilor.
Este un spectacol despre neadevărurile pe care ni le asumăm în speranţa de a ne salva, dar care, în final, ajung să distrugă tot ce avem mai valoros.
„Poveste pentru oameni mari” este o producţie Teatrul de Nisip şi 27zero3 Creative Group.

ZIUA 5 CÂNTECE DE CRĂCIUN Marți, 17 decembrie

PENTRU PRIMA DATĂ ÎMPREUNĂ
Andreea Tincea – voce
Valentin Humiță – pian

Duo de pian classic jazz și voce la granița dintre stiluri muzicale, Andreea Tincea și Valentin Humiță concertează pentru prima dată în mansarda Acuarela într-o colaborare muzicală tematică: seri de iarnă sub același cer.
Andreea Tincea este vocea proiectului de fusion punk jazz LOUNGERIE II și membră a colectivului experimental Abator Industries.
Valentin Humiţă este un cunoscut pianist de jazz, elev al maestrului Jonny Raducanu. A făcut parte din linia de profesori care au condus secția de Jazz din cadrul Școlii Populare de Arte din București.

ZIUA 6 CÂNTECE DE CRĂCIUN Miercuri, 18 decembrie

Closing Night
PUMPKIN
Catrinel Bejenariu – voce
Adi Neacșu – contrabas
Paolo Profeti – sax

Catrinel Bejenariu, actriță, între anii 2009 și 2011 a fost membru al formației Urma, iar în prezent vocalul Butterflies in My Stomach. A mai cântat alături de Slang, Excentric Blues Band și l’Orchestre de Roche.
Paolo Profeti a studiat saxofonul cu maeştri precum Jesse Davis, Rosario Giuliani, Billy Harper şi Mauro Negri, şi a colaborat în proiecte precum Civica Jazz Band, Time Percussion, Contemporary Ensemble sau To Book A Rest Quintet. A compus muzica filmului Primary Needs al regizorului argentinian Gabriel Pujia. În prezent, Paolo este prim alto al Artchipel Orchestra, recenta câştigătoare a premiului “Best Italian band of the year” în “TOP JAZZ 2012” ţinut de revista italiană Music Jazz. Dintre colaborările de pe scena românească, menţionăm Nicolas Simion, Sorin Romanescu, Adi Stoenescu, Cătălin Milea, Ciprian Pop.
Adrian Neacşu este contrabasist şi face parte din multe proiecte de jazz, dar nu numai. A avut contact cu scene mari atât naţional cât şi internaţional (Sala Palatului, Bestfest, Peninsula, Szighet, etc), este fondatorul unui grup de jazz – Earth Wind and Drums care mai apoi s-a transformat în The Good News, cu ocazia GHIJF 2013. A participat cu proiectul The Good News feat. IORDACHE la Green Hours International Jazz Fest şi în prezent colaborează cu Mihai Iordache, Ghassan Bouz (Liban), Paolo Profeti (Italia), Tavi Scurtu, Alexandru Kocsis, Ana-Cristina Leonte, Albert Tajti şi alţii şi pregăteşte lansarea unui disc care va fi lansat cel mai probabil la începutul anului 2014.

Crăciunescu este un mini-festival de teatru, jazz și colinde care își propune să creeze o atmosferă de Crăciun alături de jazziști și actori. Ediția de Crăciun aduce în mansardaAcuarela colinde reinterpretate de unii dintre cei mai buni muziceni de jazz de pe scena românească şi două spectacole de teatru: unul cu umor și unul cu fir sensibil.

WebCultura

Recomandări

Adaugă comentariu