Cor[P]

Concert coral pentru oameni și parcare.

În 13 iunie, de la ora 18:00, vă invităm la un concert a capella susținut de corul Jubilate sub îndrumarea dirijoarei Mihaela Cesa-Goje. Concertul va avea loc în parcarea Primăriei din Piața Lucian Blaga, la etajul 5B.

Încă o dată am ales să de-rutăm temporar un spațiu de la utilizarea lui cotidiană. Pentru aproximativ o oră, parcarea devine capelă, locurile de parcare sunt ocupate de pietoni, iar spațiul se golește de claxoane și se umple de muzică. În demersulnostru vom fi ajutați de minunatul cor Jubilate, care va prezenta un repertoriu divers: de la muzică gregoriană la acorduri contemporane.

“Omul sfințește locul” nu e doar o vorbă de dicționar ci o realitate, care în termenii de azi s-ar traduce prin: spațiul public nu ține doar de arhitecți și de urbaniști, ci mai ales de modul în care individul – respectiv corpul – se raportează la spațiu, cum adoptă și folosește spațiile.

Cor[P] e un concept jucăuș care acceptă orice formă și orice fel de utilizare. În cazul nostru ar putea fi vorba de un corp coral, de un corp de clădire, de corpuri umane, de corpuri de iluminat. Corpul circumscrie, corpul înscrie. Sens și direcție.

Intrarea este liberă. După concert sunteți invitați să rămâneți la ceai și biscuiți oferiți de Ceainăria Demmers și Prăjitureasa.

Cor[P] este un eveniment A1 cu sprijinul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca.

Corul Jubilate al Capelei Sf Iosif a fost înfiinţat în anul 2006, din iniţiativa dirijoarei Mihaela Cesa-Goje. Formaţia reunește studenţi și cadre didactice ale Liceului de Muzică “Sigismund Toduţă” şi ale Academiei de Muzică “Gheorghe Dima” din Cluj, precum şi membri ai corurilor Operei Naţionale Române şi Filarmonicii “Transilvania”, acumulând în repertoriu, în această perioadă, peste două sute de lucrări ce acoperă o paletă stilistică generoasă, de la Renaşterea italiană la creaţiile cele mai recente.

Componența corului Jubilate

SOPRAN:
Simona Baltog; Monica Balan; Mihaela Bogdan; Ioana Maria Dan; Demeter Zsuzsanna; Cornelia Feraru; Beatrice Iordache

ALTO:
Mihaela Baciu; Demeter Vincze Tekla; Daniela Vilt; Sonia Vulturar

TENOR:
Lucian Ghişa; Hermann Szabolcs; Vasile Tăpăstău; Radu Zaharia

BAS:
Andrei Cărăuş; Dacian Cesa-Goje; Demeter Vincze Andras; Kopeczi Sandor; Dan Variu

WebCultura

Recomandări

Adaugă comentariu