Clipa mea, în căutarea clipei tale…

Suntem o sumă se realități distincte, aflate, fiecare, în căutarea clipei.

Realitatea nu există: fiecare clipă pe care o trăim este o combinație formată din amintirile celor mai recente 15 secunde din viețile noastre. O combinație care diferă de realitatea propriu-zisă și diferă de la o persoana la alta, în funcție de cele 15 secunde ale fiecăruia. Pe scurt, aceasta este concluzia unui studiu realizat de cercetătorii Jason Fischer și David Whitney (de la MIT, respectiv Berkeley), o concluzie publicată în Nature Neuroscience.

Potrivit acestora, diferențele de percepție asupra realității s-ar explica prin faptul că fiecare dintre noi trăiește de fapt propriile înșiruire de clipe, propria realitate “alterată” de secundele trăite anterior.

Suntem, așadar, captivi, în propriile realități. Și, clipă de clipă, traversăm viața, încrucișându-le cu realitățile altora, trăgând concluzii, argumentând, încercând să descoperim.

Și chiar dacă acum pare imposibil ca doi oameni să poată trăi exact aceeași clipă, rămâne totuși posibil că acei doi oameni să poată simți exact aceeași clipă. Totul e să caute acestă clipă. Și, în acel scurt moment, să se (re)găsească.

realitati

(surse: 1, 2)

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Un comentariu

  1. Andreea Garden

    O clipa de impartasita simtire, o atingere de Marea Iubire.

Adaugă comentariu