Cincizeci de pence

Puteți susține WebCultura, cu ce sumă doriți, prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!

“…întotdeauna să pleci cu ceva din ceea ce ai adus cu tine.”

Actorul și regizorul britanic Eric Kolelas ne-a scris zilele trecute – folosind formularul de contact de pe pagina de facebook a WebCultura – rugându-ne să privim primul său scurtmetraj, Fifty Pence. Și, de ne place, să scriem câteva rânduri despre el. Ei bine, ne place. Și bănuim că o să vă placă și vouă.

Fifty Pence – un scurtmetraj intrat deja pe lista scurtă a unor festivaluri din Londra, New York, Chicago, Paris și Barcelona – spune povestea lui Darren, un parior pasionat, care, după ce pierde o mare sumă de bani, se trezește la cheremul lui Hatim, unii din mari interlopi ai Parisului. Prima sa misiune este aceea de a escorta o femeie necunoscută, Karina, din camera unui hotel până la o destinație aflată de cealaltă parte a orașului.

Incapabil să nu o vadă pe Karina ca pe o simplă marfă și conștient de neliniștea ei, Darren încearcă să se împace cu gândul implicării sale în această afacere. Însă, pe măsură ce Karina își dă seama de zbaterile sale, o legătură ciudată se naște între cei doi, forțându-l pe Darren  să-și reconsidere principiile și gândurile despre persoana care credea că este.

Eric Kolelas a absolvit cu first-class honours secția de Film și Producție video a Universității Thames Valley din Londra și a urmat un stagiu de pregătire intensiv în cadrul Conservatorului de Arte Dramatice din New York.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu