Cincizeci de pence

“…întotdeauna să pleci cu ceva din ceea ce ai adus cu tine.”

Actorul și regizorul britanic Eric Kolelas ne-a scris zilele trecute – folosind formularul de contact de pe pagina de facebook a WebCultura – rugându-ne să privim primul său scurtmetraj, Fifty Pence. Și, de ne place, să scriem câteva rânduri despre el. Ei bine, ne place. Și bănuim că o să vă placă și vouă.

Fifty Pence – un scurtmetraj intrat deja pe lista scurtă a unor festivaluri din Londra, New York, Chicago, Paris și Barcelona – spune povestea lui Darren, un parior pasionat, care, după ce pierde o mare sumă de bani, se trezește la cheremul lui Hatim, unii din mari interlopi ai Parisului. Prima sa misiune este aceea de a escorta o femeie necunoscută, Karina, din camera unui hotel până la o destinație aflată de cealaltă parte a orașului.

Incapabil să nu o vadă pe Karina ca pe o simplă marfă și conștient de neliniștea ei, Darren încearcă să se împace cu gândul implicării sale în această afacere. Însă, pe măsură ce Karina își dă seama de zbaterile sale, o legătură ciudată se naște între cei doi, forțându-l pe Darren  să-și reconsidere principiile și gândurile despre persoana care credea că este.

Eric Kolelas a absolvit cu first-class honours secția de Film și Producție video a Universității Thames Valley din Londra și a urmat un stagiu de pregătire intensiv în cadrul Conservatorului de Arte Dramatice din New York.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu