Cinci personalități care și-au cerut scuze pentru propriile filme

1. J.D. Shapiro pentru Battlefield Earth

După ce filmul său Câmp de luptă: Pământul a primit în 2010 Zmeura de aur pentru cel mai prost film al deceniului, scenaristul J.D. Shapiro și-a cerut scuze, printr-o scrisoare deschisă publicată în New York Post, pentru ceea ce el avea să denumească “cel mai împuțit film din toate timpurile”:

“Nu a fost așa cum am intenționat, vă jur. Nimeni nu își propune să creeze o deraiere. De fapt, comparând filmul cu o deraiere, nu este chiar cinstit pentru accidentele feroviare pentru că, pe acestea, oamenii chiar vor să le vadă.”

2. Shia LaBeouf pentru Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull

Conștient că rolul său din Indiana Jones – Regatul craniului de cristal nu a fost nici pe departe strălucit, actorul Shia LaBeouf (care în imagine este prezent alături de Harrison Ford) avea să declare, în anul 2010, reporterilor prezenți la Festivalul de la Cannes:

“Ajungi să te implici și ajungi să îți pese, iar când astfel de lucruri se întâmplă poți să dai vina pe scenarist sau poți să dai vina pe Steven [Spielberg, regizorul – n.n.]. Însă actorul este cel care trebuie să își facă treaba și să aducă filmul la viață și să-l facă să merite văzut, iar eu nu am reușit să fac asta. Așadar este vina mea. Simplu.”

3. Steven Spielberg pentru Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull

După ce avea să-l muștruluiască bine pe Shia LaBeouf pentru declarația de mai sus, Steven Spielberg avea să-și ceară și el scuze pentru Indiana Jones – Regatul craniului de cristal. Însă în felul său: dând vina pe George Lucas.

“Sunt foarte mulțumit de fim. Întotdeauna am fost. Îi înțeleg pe aceia cărora nu le-a plăcut ideea craniului, pentru că nici mie nu mi-a plăcut vreodată această idee. Nu mi-am dorit astfel de lucruri prezente și nici extratereștri sau ființe inter-dimensionale. Dar îi sunt credincios celui mai bun prieten al meu. Când el scrie o poveste și crede în ea – chiar dacă eu nu cred în ea – voi filma întotdeauna filmul așa cum George și l-a imaginat. Voi ține mereu cont de părerea lui George ca povestitor al seriei Indiana Jones și nu-l voi contrazice vreodată.”

4. Sam Worthington pentru Clash of the Titans

Sam Worthington actorul australian cunoscut pentru rolurile sale din Avatar și Terminator – Salvarea nu a avut cum să nu-și dea seama că a făcut un rol foarte slab în Înfruntarea Titanilor. Și aceasta fie și faptul că rolul său a contribuit decisiv la o serie de ironii online care păreau să nu se mai oprească. Și avea să recunoască public acest lucru:

“În primul rând, cred că am dezamăgit o mulțime de oameni. Sincer: cred că puteam juca dracului mai bine…”

5. Halle Berry pentru Catwoman

Pentru rolul său din Catwoman, actrița Halle Berry a primit Zmeura de aur pentru cel mai slab rol feminin al anului 2004. Ocazie cu care a declarat:

“Doresc să mulțumesc studiourilor Warner Bros pentru că m-au distribuit într-o rahat de film atât de îngrozitor.”

Acum, sigur, aceasta nu este tocmai o scuză. Scuza avea să vină în 2006 când, onorată de către studenții de la Harvard, Berry a fost nevoită să scrie cu creta pe tablă, de patru ori la rând:

“Nu voi juca niciodată Catwoman II.”

(via)

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu