Ce se întâmplă când te mușcă un țânțar?

Puteți susține WebCultura, cu ce sumă doriți, prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!

Priviți.

Deși ar putea să pară că în imagini este înfățișat un soi de tub care încearcă să treacă printre cuburi de gheață, de fapt este vorba de “trompa” unui țânțar care străpunge pielea unei șoarece în căutarea unui vas de sânge. Filmarea a fost făcută de către Valerie Choumet și colegii săi de Institutul Pasteur. Și chiar mai mult: deși, la o primă vedere, am putea să credem că “trompa” unui țânțar este de forma unui tub, la o mărire mai mare vedem că este vorba de o structură mult mai complexă (ceea ce specialiștii numesc terminații chitinoase).

Și, în final, iată ce se întâmplă atunci când un țânțar găsește vasul de sânge: în medie, sug sânge pentru aproximativ patru minute și o fac cu atât sârg încât vasul de sânge cedează.

(via)

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu