Bursele JTI pentru Jurnalisti: continuarea programului si lansarea editiei 2022-2023

De Ziua Mondiala a Presei, Bursele JTI pentru Jurnalisti lanseaza editia urmatoare a programului, corespunzatoare perioadei 2022-2023.

Programul este realizat cu sprijinul fostilor bursieri, al Asociatiei „Clubul Presei Economice”, al Fundatiei Art Production si al agentiei Ad Media Consult. Dupa 23 de ani de la prima sa editie, programul Bursele JTI pentru Jurnalisti este destinat ziaristilor care doresc sa-si consolideze experienta profesionala si incurajeaza pregatirea in domeniul politicilor europene. Totodata, programul contribuie la intelegerea modului in care temele europene sunt abordate de catre mass-media internationale.

Bursele JTI pentru Jurnalisti se desfasoara in trei etape:
• Un training specializat, sustinut in Romania de catre experti in problematici europene;
• O calatorie de studii de o saptamana la Bruxelles, pe durata careia ziaristii se vor intalni formal si informal cu oficiali ai Uniunii Europene;
• Stagii de pregatire profesionala, timp de patru saptamani, la Bruxelles;

La incheierea fiecarei etape vor fi selectati jurnalistii care vor continua programul.

Programul Bursele JTI pentru Jurnalisti invita in editia 2022-2023 ziaristi din presa scrisa, radio, TV si on-line, specializati in domeniile economic, politic si social, care trebuie sa indeplineasca in mod cumulativ urmatoarele conditii:
• Experienta profesionala de minimum doi ani
• Varsta de pana in 40 de ani
• Abilitati de comunicare in limba engleza sau franceza

Dosarul de inscriere va cuprinde:
• Curriculum Vitae
• Formular de inscriere disponibil pe site-ul bursejti.ro si www.admediaconsult.ro
• Portofoliu: trei materiale de presa relevante pentru domeniile enuntate
• Doua scrisori de recomandare, de preferinta una de la coordonatorul direct sau managerul institutiei unde lucreaza.

Preselectia candidatilor se va face pe baza dosarului de inscriere, iar selectia pe baza unui interviu. Data limita de depunere a dosarelor de inscriere este 1 septembrie 2022 (inclusiv), cu mentiunea Bursele JTI pentru Jurnalisti.
Bursele JTI pentru Jurnalisti au fost lansate in anul 2000, ca o continuare a programului de stagii initiat in anii ‘90 de National Forum Foundation/Freedom House, cu sprijinul Guvernului SUA. Obiectivul programului a fost dezvoltarea cunostintelor si abilitatilor jurnalistilor, prin expunere la realitatile democratiilor dezvoltate, practica profesionala specializata, mai intai in Statele Unite, iar ulterior la Bruxelles. Participantii editiei actuale se vor alatura astfel celor peste 250 de colegi de breasla care au beneficiat de-a lungul ultimilor 22 de ani de Bursele JTI pentru Jurnalisti.

Programul este anuntat in fiecare an pe data de 3 mai, Ziua Mondiala a Presei. Ziua mondiala a libertatii presei a fost instituita pentru a atrage atentia intregii lumi asupra importantei si obligatiei respectarii libertatii de exprimare, asa cum stabileste Declaratia Universala a Drepturilor Omului care, la articolul 19 arata ca: „Orice om are dreptul la libertatea opiniilor si exprimarii; acest drept include libertatea de a avea opinii fara imixtiune din afara, precum si libertatea de a cauta, de a primi si de a raspandi informatii si idei prin orice mijloace si independent de frontierele de stat”.

Dosarele de inscriere se pot depune de preferinta in varianta electronica online, prin intermediul site-ului www.bursejti.ro, la adresa contact@bursejti.ro, precum si varianta print la adresa: Ad Media Consult, str. Erou Iancu Nicolae, nr.103, vila i-2 Voluntari, jud. Ilfov, cod postal 077190.

Persoana de contact: Irina Apostol, e-mail: irina.apostol@admediaconsult.ro.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu