Baietii cu pianul

Un pianist, un violoncelist, un cont pe YouTube. Și foarte mult talent.

Totul a început într-un magazin de instrumente muzicale dintr-un mic orășel din Utah: pianistul Jon Schmidt a intrat și l-a rugat pe Paul Anderson, proprietarul magazinului, să îl lase să exerseze acolo pentru viitoarele sale concerte. Curând avea să li se alăture violoncelistul Steven Sharp Nelson. Și astfel a luat naștere The Piano Guys, un grup care și-a propus să urce pe Youtube câte un videoclip nou în fiecare săptămână.

În scurt timp, canalul lor de pe YouTube a devenit extrem de apreciat în întreaga lume. Iar pe 18 martie 2012 a intrat în top 300 cele mai urmărite canale YouTube din întreaga lume.

Și, nu în ultimul rând: în decembrie 2011, The Piano Guys au lansat primul lor album. Un album numit – cum altfel? – YouTube Hits Vol 1.

O “poveste adevărată” despre cum arta și social media pot clădi un succes.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Un comentariu

  1. clara

    buna. ii urmaresc cu interes pe youtube.com, in schimb as vrea sa achizitionez albumul spre a-l oferi drept cadou. aveti idee unde as putea gasi albumul celor de la “the piano guys”? cu multumiri, clara ionescu

Adaugă comentariu