Baietii cu pianul

Puteți susține WebCultura, cu ce sumă doriți, prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!

Un pianist, un violoncelist, un cont pe YouTube. Și foarte mult talent.

Totul a început într-un magazin de instrumente muzicale dintr-un mic orășel din Utah: pianistul Jon Schmidt a intrat și l-a rugat pe Paul Anderson, proprietarul magazinului, să îl lase să exerseze acolo pentru viitoarele sale concerte. Curând avea să li se alăture violoncelistul Steven Sharp Nelson. Și astfel a luat naștere The Piano Guys, un grup care și-a propus să urce pe Youtube câte un videoclip nou în fiecare săptămână.

În scurt timp, canalul lor de pe YouTube a devenit extrem de apreciat în întreaga lume. Iar pe 18 martie 2012 a intrat în top 300 cele mai urmărite canale YouTube din întreaga lume.

Și, nu în ultimul rând: în decembrie 2011, The Piano Guys au lansat primul lor album. Un album numit – cum altfel? – YouTube Hits Vol 1.

O “poveste adevărată” despre cum arta și social media pot clădi un succes.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Un comentariu

  1. clara

    buna. ii urmaresc cu interes pe youtube.com, in schimb as vrea sa achizitionez albumul spre a-l oferi drept cadou. aveti idee unde as putea gasi albumul celor de la “the piano guys”? cu multumiri, clara ionescu

Adaugă comentariu