Artistul care distruge masini in numele artei

Germanul Dirk Skreber a distrus două mașini sport – un Mitsubishi Eclipse Spyder și Hyundai Tiburon – pentru a le expune ca lucrări de artă în cadrul celei mai recente expoziții la care participă.

Potrivit propriilor afirmații, Skreber a cumpărat cele două mașini ca un client obișnuit și apoi le-a distrus în cadrul în cadrul unui poligon de testare, după o “regie” bine pusă la punct.

“A fost distractiv și foarte intens. Când treci pe lângă locul unui accident și vezi o mașină zdrobită în acest mod, mintea îți este evadată de gânduri tragice privind oamenii implicați și este posibil să vezi și sânge. Lucrările mele oferă posibilitatea de a vedea aceste lucruri ca într-un vis. Totul este curat, lucios și abstract.” (Dirk Skreber)

Lucrările pot fi admirate în cadrul expoziției de sculptură organizate de Saatchi Gallery din Londra până pe data de 16 octombrie.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu