Adevarul, Bunatatea si Frumusetea

Puteți susține WebCultura, cu ce sumă doriți, prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!

“Ciudați mai suntem și noi, muritorii!

Fiecare dintre noi este aici doar pentru un scurt sejur scurt, al cărui scop nu îl cunoaște, deşi, uneori, crede că, îl simte. Dar, fără a fi nevoie de vreo reflecţie profundă, fiecare știe din viaţa de zi cu zi că trăiește pentru alți oameni – în primul rând cei de ale căror zâmbete şi bunăstare depinde întreaga noastră fericire, iar apoi pentru cei mulţi și necunoscuți nouă, de ale căror destine suntem legați prin legături de empatie. De o sută de ori în fiecare zi îmi amintesc că viaţa mea interioară şi exterioară se bazează pe munca altor oameni – vii sau morţi – şi că trebuie să fac eforturi pentru a oferi în aceeaşi măsură ceea ce am primit şi încă primesc.

Cu toții avem anumite idealuri care determină direcţia eforturilor şi hotărârilor noastre. Este motivul pentru care nu am privit vreodată comoditatea sau fericirea ca scopuri în sine – o astfel de bază de etică gândesc că ar mai potrivită pentru o turmă de porci. Idealurile care mi-au luminat drumul şi mi-au dat de fiecare dată curajul pentru a confrunta viața cu bucurie au fost Adevărul, Bunătatea şi Frumuseţea.”

Albert Einstein, Idei și Opinii

Arhiva completă a scrierilor lui Albert Einstein – de la scrisorile de dragoste trimise iubitelor și până la lucrările ştiinţifice – va fi postată online, pe AlbertEinstein.info, de către Universitatea Evreiască din Ierusalim.

(surse: Brainpickings și The Guardian)

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu