Horia Mihail: concerte de pian în Cișmigiu și Herăstrău

Horia Mihail şi Pianul Călător se plimbă prin parcurile bucureștene și revin la Sala Radio.

În timp ce Horia Mihail străbătea țara în cadrul turneului Pianul Călător încântând mii de spectatori cu muzica lui Beethoven și cu măiestria sa artistică, cel de-al treilea pian călător aștepta nerăbdător, la sediul Radio România (instituția ce îl va incredința spre folosință comunității locale din Tulcea) să plece şi el la drum spre destinația finală a turneului Pianul Călător 2013.

Înainte de a părăsi Bucureştiul, Pianul călător cu numărul 3 va face o plimbare prin parcurile Capitalei. De la Sala Radio, dacă primăvara va fi alături de noi, va poposi în foişoarele din parcurile Cişmigiu şi Herăstrău, pe 13 şi 14 aprilie, unde, de la ora 17.00, vor avea loc două recitaluri în aer liber realizate cu sprijinul ARCUB.

Copii, părinţi şi bunici vor petrece o după amiază de neuitat, în care muzica lui Beethoven le va însoţi plimbarea sau joaca. Cei mai curioşi dintre trecători vor putea vedea chiar momentul în care pianul călător soseşte în parc, este descărcat, montat, acordat şi apoi face pentru prima dată cunoştinţă cu pianistul Horia Mihail, pe care îl va însoţi, o săptămână mai târziu, în călătoria către o serie de oraşe din ţară în care nu există piane de concert performante, care să permită susţinerea unor astfel de evenimente.

“În spiritul dorinţei noastre de a oferi bucureştenilor produse culturale de calitate ne-am alăturat cu entuziasm partenerilor de la Radio România Cultural în organizarea evenimentului Pianul Călător. Ne bucurăm că am putut susţine această iniţiativă şi sperăm ca publicul să fie cel puţin pe măsura talentului lui Horia Mihail”, spune dna Mihaela Păun, directoare ARCUB.

După ce se va plimba în parcuri, pianul se va întoarce la Sala Radio şi tot acolo va reveni şi pianistul Horia Mihail, pe 17 aprilie, cu un recital în care va interpreta sonatele Patetica, Sonata Lunii, Appassionata de Beethoven şi pe 19 aprilie pentru Concertul nr. 4 in Sol major pentru pian şi orchestră de acelaşi compozitor, pe care îl va interpreta acompaniat de Orchestra Naţională Radio, dirijată de Jin Wang. Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române semnalizate Bilete.ro şi la Casa de bilete a Sălii Radio.

Cea de-a treia ediţie a turneului Pianul Călător, desfăşurată în perioada 24 martie – 27 aprilie 2013, este organizată de Radio România Cultural şi Asociaţia Culturală Accendo. Traseul poate fi urmărit pe www.pianulcalator.ro sau pe frecvenţele posturilor publice de radio. Eveniment recomandat de Radio România. Organizatori: Radio România Cultural şi Accendo. Coproducători: TVR 2 si Radio România Regional. Parteneri: ARCUB, Orchestrele şi Corurile Radio, Societatea de Muzică Veche, Continental Hotels. Partener oficial: Volkswagen – Das Auto. Sponsori: JTI, Sense, Erste Private Banking.

WebCultura

Recomandări

Adaugă comentariu