Gypsy Jazz & Swing cu Tcha-Badjo în mansardă, la Acuarela

Asociaţia Culturală Imbold continuă evenimentele Jazz de Mansarde cu o seară specială de gypsy jazz susținută de trioul canadian Tcha-Badjo duminică, 31 martie, orele 20:00.

Tcha-Badjo este fondat în 2010 de chitariştii Charles Frechette şi Damien Levasseur şi de contrabasistul Frédéric Plauze. Grupul este dedicat gypsy jazz-ului, cunoscut și ca jazz manouche, stil moştenit de la legendarul Django Reinhardt.

Cei trei membri sunt uniţi de pasiunea pentru jazz şi de o călătorie din trecut până în prezent, de la jazz-ul din New Orleans până la cel din Montreal, de la stilul gypsy din Ungaria până la acordurile jazz manouche din estul Franţei. Particularitatea grupului este dată de faptul că fiecare membru are o parte egală de solist şi acompaniator.

Turneul lor a început în luna martie în Berlin, a continuat în Praga, iar pe 31 martie trupa va ajunge în Bucureşti, la Acuarela.

Damien LEVASSEUR, pasionat de la 14 ani de muzica lui Django Reinhardt, a câştigat în 2010 concursurile Grand Prix de la Guitare din Montreal şi cel de la Festivalul Naţional de Jazz.

Charles FRÉCHETTE a urmat cursurile Universităţii de Muzică din Montreal şi, de asemenea, a câştigat în 2011 concursurile Grand prix de Guitare şi cel de la Festivalul Naţional de Jazz.

Frédéric PAUZE, contrabasist şi compozitor, a ajuns la performanţe remarcabile pe scena jazz-ului din Montreal, cântând alături de nume ca Steve Amirault, Samuel Blais, André White, Robbie Kuster şi mulţi alţi artiști.

Duminică, 31 martie, orele 20:00. Support artist fee: 15 lei. Rezervari: 0748414868, 45 locuri.

WebCultura

Recomandări

Adaugă comentariu