Seara celor trei tenori

Centrul European de Arte organizează marți, 30 aprilie, orele 18.30, la Palatul Național al Copiilor, un concert vocal-simfonic deosebit: Seara celor trei tenori.

Orchestral Artistic del Bucharest, sub bagheta dirijorului Tiberiu Oprea și tenorii Hector Lopez, Lucian Corchiș și Liviu Indricău propun pagini celebre de Verdi, Puccini, Leoncavallo, Kalman, Lehar, Lara, Padilla, Sorozabal, Cardillo, de Curtis, Denza, di Capua și speră să capteze atenția spectatorilor și să smulgă ropote de aplauze din partea asistenței cu fiecare arie cântată.

Invitatii speciali ai evenimentului sunt soprana Diana Gheorghe și tenorul Cristian Ioniță.

Cei trei tenori și dirijorul angajați sau colaboratori ai Operei Naționale din București

[citat]Tiberiu Oprea[/citat]

este licenţiat al Universităţii Naţionale de Muzică – Bucureşti, Facultatea de Compoziţie, Muzicologie şi Pedagogie Muzicală, dirijat de orchestră la clasa maestrului Ludovic Bacs, absolvind totodată şi cursurile de Master ale aceleiaşi instituţii.

[citat]Hector Lopez (Mexic)[/citat]

a început studiile muzicale la Conservatorul Naţional de Muzică din Mexico City, urmând cursurile de violoncel şi saxofon. În anul 2004, celebrul tenor român, Ludovic Spiess, i-a propus să colaboreze cu Opera Naţională Română din Bucureşti şi, din acel an, Hector Lopez devine solist al acestei instituţii, rolul de debut fiind Alfredo din La Traviata de G. Verdi.

[citat]Lucian Corchiș[/citat]

a absolvit cursurile de master la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, facultatea de arte ale spectacolului, secţia interpretare vocală, clasa profesoarei Eleonora Enăchescu (2008-2010). Între anii 2000 -2005 a absolvit cursurile de bază ale UNMB, clasa profesorului Iulian Băiaşu.

[citat]Liviu Indricău[/citat]

este absolvent al Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti, Facultatea de Interpretare, sectia Canto, tenorul a participat la cursuri de masterclass sustinute de baritonul Eduard Tumagian si de regizorul Marco Gandini.

[citat]Orchestral Artistic del Bucharest[/citat]

este o orchestra simfonica de camera, compusa din instrumentişti profesionişti, ce abordeaza toate genurile muzicale, la un nivel pe mãsura repertoriului. Membri ai diferitelor formatii de elita, reuniţi pentru a reda publicului momente deosebite în compania muzicii. Pe langa aceasta componenta de prim rang, orchestra se poate mandri cu colaborari extinse cu mai multi importanti producatori de spectacole din lume Rundel, Johan de Mei, etc.

Centrul European de Arte a fost creată pentru a contribui la îmbunătățirea calității industriei muzicale, din pasiune pentru artă. Aceasta s-a implicat intens în viața culturală românească, oferind spectacole și concerte de calitate pentru cei avizi de cultură și divertisment.

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro  și în oficiile Poștei Române semnalizate Bilete.ro pe www.myticket.ro si www.biletoo.ro.

WebCultura

Recomandări

Adaugă comentariu