Niste babe, nuduri feminine si romanul de la prezentarea iPad

Nişte babe vor reprezenta Rusia la Eurovision 2012“, scrie apropo.ro. Citim: “Buranovskie Babushki (Bunicile din Buranovo) vor reprezenta Rusia la Eurovision 2012 în Azerbaidjan, cucerind inimile ruşilor cu cântecele lor în limba Udmurt. Băbuţele au vârste cuprinse între 43 şi 74 ani şi vin din oraşul Buranovo, Udmurtia (parte din Federaţia Rusă) unde au devenit cunoscute după ce au trecut de la cântece populare la interpretări internaţionale în limba lor maternă, Udmurt”. Acum, sigur, unii vor spune că, la 43 de ani, nu ești nici măcar babă în devenire. Însă, trebuie să înțelegeți că arta cere sacrificii. La fel și jurnalismul.

Tot despre femei, în România liberă: “Nuduri feminine de milioane de euro scoase la licitaţie”. Aha, nuduri feminine! Citim: “Casa de licitaţii Artmark organizează cea mai valoroasă licitaţie publică de până acum, valoarea  tuturor loturilor fiind de aproximativ 2.000.000 de euro. O mare parte dintre lucrări sunt dedicate femeii: portrete de ţărăncuţe, tătăroaice, ţigănci, femei simple, nuduri sau baigneuze”. De unde înțelegem următorul lucru: unele nuduri sunt prezentate doar în varianta portret, iar alte nuduri au fost îmbrăcate în tătăroaice, ţigănci sau femei simple. Așa, de plictiseală. ♣ Și, tot în România liberă: “Annie Lennox: Feminismul a devenit un instrument de marketing“. Foarte corect! ♣ Din Gândul aflăm că “la prezentarea noului iPad, desfăşurată miercuri în San Francisco, a luat parte şi un român. Răzvan Baraitaru a urcat pe scenă, alături de CEO-ul Apple Tim Cook, pentru a prezenta calităţile grafice ale noii tablete. Baraitaru, angajat al producătorului de jocuri Revo Solutions, le-a arătat celor prezenţi cum se mişcă jocul Sky Gamblers: Air Supremacy pe noul iPad. (…)Răzvan Baraitaru nu este primul român care a urcat pe scenă cu ocazia lansării unui produs Apple. În 2010, Bogdan Ursu de la Gameloft l-a ajutat pe Steve Jobs să prezinte un joc cu împuşcături pentru prima tabletă Apple, iPad.” ♣ Și, în încheiere, o știre Mediafax: “Departamentul Justiţiei din SUA a avertizat Apple şi cinci dintre cele mai mari edituri americane că intenţionează să le intenteze un proces, sub acuzaţia că s-au înţeles în privinţa creşterii preţurilor cărţilor electronice”.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu