Mecanismul furiei și al răbdării

O serie de instalații și parabole artistice.

Instalațiile artistice realizate de Jonathan Schipper sunt mașinării concepute elaborat pentru a ne oglindi frustrarea. Frustarea în fața imposibilității de exprimare, frustrarea în fața tehnologiei, frustrarea în fața dezarticulării. Sunt “parabole mecanice” a căror utilitate este tocmai înțelegerea faptului că nimic nu trece cu adevărat în ne-existență. Sunt mecanisme care ne exprimă furia și (ne)răbdarea.

Slow Room este cea mai recentă instalație a lui Schipper: o sufragerie care este absorbită, pe parcursul unei întregi luni, printr-o gaură. Priviți o filmare care condensează o lună calendaristică în doar 90 de secunde.

Measuring Angst este o instalație a cărei menire este aceea de a reproducere spargerea unei sticle de un zid (un act de furie) și apoi reconstrucția acesteia.

The Slow Inevitable Death of American Muscle este una dintre cele mai cunoscute instalații ale lui Schipper: două autorisme intră în coliziune pe parcursul a șase zile.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu